El projecte de La Cabeca, pendent d'una modificació per evitar que afecti una balma

El govern indica que caldria que al projecte es desplacessin de lloc unes barreres dinàmiques per evitar que malmetin aquest element del patrimoni

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

En concret, segons Torres, caldria que al projecte es desplacessin de lloc unes barreres dinàmiques per evitar que malmetin aquest element del patrimoni. D'altra banda, en matèria de medi ambient, també s'havia detectat un problema relacionat amb uns pous d'aigua, tot i que el ministre ha dit que l'informe "ja està pràcticament resolt per poder-lo validar". Per tot plegat, Torres ha indicat que un cop els promotors aportin tota la informació complementària sol·licitada, "és qüestió de dies" que el projecte rebi el vistiplau del govern i tiri endavant.

Precisament, aquest dijous s'ha conegut la notícia que Criteria Caixa, el hòlding d'inversions de la Fundació La Caixa, ha adquirit el 100% del capital de l'empresa promotora de la Cabeca, Els Arbres de la Tardor. La inversió ascendeix a 150 milions d'euros i s'ha dut a terme mitjançant la compensació de crèdits que tenia atorgats als fins ara propietaris del terreny.

El projecte de la Cabeca va ser aprovat pel Comú d'Encamp el febrer del 2015 i consisteix en una urbanització que inclourà oci, comerç i zona residencial en un espai de 155.000 metres de superfície a la zona paral·lela a la carretera a l'alçada de la boca est del túnel dels Dos Valires.

tracking