La Massana aprova la rebaixa del 15% al 5% la cessió obligatòria per construir

Albert Esteve vota en contra de la rebaixa

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

“Els canvis que s’han introduït han servit per facilitar i simplificar el desenvolupament urbanístic, al mateix temps que preservem i protegim el nostre territori”, ha afirmat la consellera d’Urbanisme, Olga Molné, que ha assegurat que “hem aplicat el sentit comú per buscar les millors solucions per als ciutadans i la parròquia”.El POUP de la Massana es va aprovar definitivament a l’octubre del 2006 i la revisió del text s’ha té per objectiu reformular determinats aspectes que, amb els anys d'aplicació, s'ha vist que eren millorables. Entre els més destacats hi ha la rebaixa del 15% al 5% del percentatge de cessió obligatòria econòmica i de sòl dins la forquilla que preveu la llei. “Aquesta mesura ja es va plantejar a inicis de l’anterior mandat per tal de contribuir a reactivar el sector de la construcció, un dels pilars de l’economia andorrana, molt tocat per la crisi, amb la idea que el propietari d’un petit terreny s’hi pugui construït la seva casa”, ha explicat el cònsol major, David Baró. “De fet, a hores d’ara ja hi ha una desena de projectes pendents d’autoritzar amb base al nou pla d’urbanisme que s’ha aprovat avui”, ha avançat Baró.

Altres canvis destacats del planejament són la rebaixa de la parcel·la mínima i la reducció de la dimensió de les unitats d’actuació en sòl urbanitzable. També s’ha suprimit un vial que dividia en dos el parc del Prat del Colat, “per salvaguardar aquest espai lúdic molt apreciat pels massanencs”, ha afirmat Baró.El conseller de la minoria, Albert Esteve, ha votat en contra de la revisió per no estar d’acord amb la rebaixa del percentatge de cessió.Amb l’entrada en vigor de la revisió del POUP s’aixecarà automàticament la suspensió temporal d’atorgament de llicències.

300.000 € per continuar dinamitzant la parròquiaDurant la sessió de consell d’aquest matí també s’ha aprovat destinar una partida de 300.000 euros a l’organització d’esdeveniments esportius per dinamitzar la parròquia de maig a setembre. S’han programat grans competicions com la Copa del Món de Mountain Bike, la Maxiavalanche, la Volta als Ports i la Vertical d’Arinsal, entre altres.

L'aportació de 300.000 euros es transfereix a la societat comunal EMAP, ja que s’emmarca en l’estratègia de l’obertura de l’estació deu mesos l’any i amb el concepte ski&bike.

tracking