El comú apuja el sou als empleats aquest any

El pressupost que s’aprovarà demà preveu incrementar un 2% els salaris més baixos, un 1,5% al nivell B i un 1% als més elevats

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Segons ha pogut saber el Diari, en el pressupost que la majoria presentarà demà durant la sessió de consell de comú que hi ha convocada s’ha previst un increment d’entre l’1% i el 2% per al personal fix i eventual de la corporació. D’aquesta manera, a aquells treballadors que es troben en l’esglaó més baix de la graella salarial (nivell C) i que, per tant, cobren menys se’ls apujarà un 2% el salari, als de la franja mitjana (nivell B) se’ls incrementarà un 1,5% mentre que aquells empleats que cobren més (nivell A) veuran com el sou augmenta un 1%. Segons van explicar fonts properes a la corporació escaldenca, la majoria comunal la considera una “mesura extraordinària” després de quatre anys en què els empleats del comú han tingut els sous congelats. Ara bé, malgrat la congelació dels salaris, la corporació no ha deixat d’abonar mai els triennis com sí que havien fet altres comuns, com el de la capital, que precisament aquesta setmana va anunciar que enguany els descongelarà. A Escaldes el que també es manté congelat des del 2012 és la gestió de l’acompliment, el GAdA.

AfectacióMalgrat que els detalls de la mesura es donaran a conèixer demà durant la sessió de consell de comú, les mateixes fonts van indicar que seran prop de tres-cents treballadors els que es beneficiaran de la mesura. Tot i aquests canvis en els sous dels treballadors, el que ja és clar és que no canviaran els salaris dels càrrecs polítics. Després de la polèmica generada per l’increment salarial dels cònsols d’Encamp, des d’Escaldes ja es va manifestar públicament que no hi havia intenció de tocar aquestes retribucions, sinó que es mantindrien com fins ara. Cal tenir present que des de la corporació sempre s’ha destacat l’esforç que han dut a terme els treballadors per seguir al mateix nivell malgrat les mesures de contenció que se’ls han aplicat. Ara bé, si hi va haver una decisió que va generar mala maror i polèmica va ser la de l’eliminació de l’assegurança complementària que els permetia tenir cobertes el 25% de les despeses mèdiques que no abona la CASS. La corporació va aconseguir estalviar entre 40.000 i 50.000 euros amb aquest canvi i els treballadors que han volgut mantenir la cobertura han hagut de recórrer a una assegurança privada.

VENDRELL VOL QUE ES PUBLIQUIN ELS SOUS DELS ELECTES

La consellera del Partit Socialdemòcrata del comú d’Escaldes-Engordany, Cèlia Vendrell, ha presentat una pregunta a la majoria per tal que es facin públics els sous de tots els càrrecs electes. Segons es va informar ahir des de la formació mitjançant un comunicat, es tracta d’una petició similar a la que ja havia fet en anys anteriors. En aquest sentit, l’escrit que va entrar a tràmit ahir demana que la petició s’inclogui en el darrer punt de l’ordre del dia de la sessió de consell, el de precs i preguntes. Així doncs, a la petició s’especifica que durant el ple de demà “es digui oralment” els salaris per a l’any 2016 “de tots i cadascun dels càrrecs electes del comú” i que aquests “siguin transcrits en l’acta de la sessió”. Per Vendrell, es tracta d’una petició que persegueix aportar “transparència en la gestió comunal”. Des del PS es va recordar que es tracta d’una pregunta que la consellera socialdemòcrata ja feia de forma regular en cada sessió d’aprovació del pressupost.

tracking