El comú destinarà 700.000 euros a la reforma de les escoles velles

L’immoble es rehabilitarà en dos anys i acollirà l’escola de música, la d’art i la ludoescola

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El cònsol major, Josep Àngel Mortés, va destacar que aquest mandat “s’ha de tenir contenció perquè hi ha deute a eixugar però intentarem fer les inversions controlades”. Entre elles la de l’antic centre educatiu del qual la corporació va recuperar la titularitat el novembre passat, amb la signatura d’un conveni amb Govern, després de cinquanta anys cedit al Consell General, i que aquest any s’emportarà 700.000 euros d’inversió per afrontar la primera fase dels treballs. La corporació anterior va xifrar la remodelació de l’edifici catalogat d’interès nacional en dos milions i l’actual ha decidit fer-ho però no de cop. Mortés va explicar, en declaracions a COPE Andorra-AD Ràdio, que “intentarem fer-ho en dos plurianuals. Aquest any un de 700.000 euros per començar les reformes i de cara al 2017 fer la segona fase”. Les obres es faran per instal·lar a l’immoble “l’escolar d’art, la de música i la ludoescola i hem d’acabar de redefinir els espais”, va assenyalar el cònsol major, que va afegir que en total la partida d’inversió aquest any “arribarà gairebé a un milió d’euros i la resta es destinaran a petites inversions”. L’habilitació d’aquest edifici permetrà alliberar el que ara ocupen la ludoescola i els arxius, que podrien anar a les instal·lacions comunals que hi ha buides als espais de la zona dels Buners, segons va comentar Mortés. Així, l’immoble que quedarà lliure va apuntar que “intentarem recuperar l’edifici on són per donar activitat al centre del poble”.

El centre de congressosUnes altres instal·lacions que Ordino té infrautilitzades i de les quals en voldria treure rendiment és el centre de congressos. El cònsol major va indicar que la previsió del comú és fer un concurs públic perquè alguna empresa es quedi l’equipament i això generi riquesa a la parròquia. Mortés va manifestar que “ara no s’hi fa res allà, s’utilitza tres cops l’any i és evident que hem de buscar una solució perquè representa una despesa important, és un centre que està molt ben condicionat i no ens aporta cap rendiment”. I va destacar que “pot aportar activitat econòmica i estem acabant de mirar de treure un concurs públic sempre que hi hagi gent interessada perquè si no, no val la pena”. El màxim mandatari ordinenc va afirmar que per aconseguir-ho estan parlant “amb diferents persones que s’han interessat per veure si treiem el concurs”. Respecte als usos que podria tenir, Mortés no en va especificar cap en concret. “El primer seria com a centre de congressos, a partir d’aquí les empreses que vulguin optar-hi crec que és un local suficientment gran i preparat com perquè amb poca inversió se li podrien donar molts usos i estem oberts a qualsevol ús”. En les trobades que ha mantingut la corporació s’han ensenyat les instal·lacions als interessats “per veure què podrien ubicar-hi però no cap negoci concret, per això abans de treure el concurs hem de tenir clar que hi ha postors”, va assegurar el cònsol, que va precisar que sigui quin sigui l’ús “n’ha de ser un que ens dinamitzi la parròquia, un negoci que ens pugui aportar vida i el sol fet de no tenir el local tancat ja ens aporta”. Mortés va remarcar que si l’administració ordinenca tingués diners “per fer moltes inversions ens plantejaríem fer alguna cosa però tampoc els tenim, n’estem fent a altres llocs més prioritaris però no deixa de ser un tema que ens preocupa no només perquè no aporti valor a la parròquia que és importantíssim, sinó perquè tenir-lo tancat costa diners”.

"ESTEM OBERTS A INVOLUCAR-NOS EN EL CASSAMANYA"

Aconseguir que l’antic hotel Casamanya tingui alguna activitat és un dels reptes que té la nova corporació ordinenca. L’immoble és propietat del Quart però Josep Àngel Mortés va assegurar que la intenció del comú és seure amb elles “per veure què s’hi pot fer, podem ajudar a veure de quina forma podem posar-hi alguna activitat o negoci que ens dinamitzi Ordino i estem oberts a involucrar-nos, ja veurem de quina manera”. El cònsol major va lamentar que no quallés el projecte per convertir el Casamanya en seu del comú perquè considera “que es va deixar passar una oportunitat important”. Mortés va insistir que s’ha de trobar una utilitat “diria que bastant ràpid i el Quart és el primer interessat” tot i que va puntualitzar que és un edifici antic, la part interior s’ha de refer tota i per tant requereix una inversió importantíssima “i depèn de quin tipus de negoci no et retorna la inversió i t’ho penses dues vegades però hem de veure com trobem l’equilibri”. En el cas de recuperar-lo com a hotel, el mandatari ordinenc va ressaltar que “com que és un edifici catalogat segurament sortiria més barat tirar-lo tot i fer-lo de nou però això no es pot fer i a més a més no volem que es faci”.

tracking