L’alta ocupació de Nadal continuarà el cap de setmana

L’estat de la neu i la situació a les pistes d’esquí són els millors de la temporada gràcies a les nevades dels darrers dies

46284.jpg

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Des de Grandvalira i Vallnord asseguren que l’estat de la neu és molt millor que abans de les festes i en aquest sentit preveuen que el bon flux d’esquiadors es mantingui fins al cap de setmana. La responsable de comunicació de Grandvalira, Blanca Márquez, va explicar que ahir, tot i ser dia laborable, hi havia “un bon ritme” d’esquiadors i és per això que esperen que “se segueixi la mateixa línia de Nadal fins diumenge”. Per festes, des del 21 de desembre fins al 6 de gener, van passar per les pistes de Grandvalira un total de 248.072 esquiadors. De la seva banda, el director general de Vallnord, Martí Rafel, va assegurar ahir que “sense cap mena de dubte les nevades han estat providencials”, de manera que “les pistes es troben ara en les millors condicions des de l’inici de la temporada”. És per això que creu que el cap de setmana “funcionarà bastant bé”. Vallnord va registrar del 30 de desembre al 5 de gener un total de 50.900 esquiadors. Els dies de més afluència van ser el 30 i 31 de desembre i el 2 de gener. A?Grandvalira, els dies amb més concurrència van ser el 28, el 29 i el 30 de desembre. A ambdues estacions l’obertura de pistes i instal·lacions freguen el cent per cent, amb 165 quilòmetres i 104 pistes obertes a Grandvalira. Márquez va afirmar ahir que la situació a les pistes d’esquí és “molt millor” que al principi de les festes de Nadal gràcies a les nevades, que han deixat una cota de neu acumulada d’entre 35 i 65 centímetres de neu pols i “han animat la gent a venir”. Hi coincideix Rafel, que assenyala que al desembre, amb les temperatures suaus, “no hi havia ambient d’hivern”. “Ara ha arribat de ple aquest ambient i la situació de les pistes és fantàstica”, assenyala. A?Vallnord les nevades han deixat entre 30 i 40 centímetres de neu fresca.

Hotels quasi plensEls bons índexs d’ocupació hotelera registrats durant aquest Nadal també es mantindran fins diumenge. El portaveu de la Unió Hotelera (UH), Oscar Julian, va destacar que els allotjaments turístics estaran al 90%, el mateix percentatge registrat de mitjana durant totes les vacances. Julian va remarcar que inicialment el sector no s’esperava que l’ocupació es mantingués de manera estable des del dia de Sant Esteve, però els resultats de l’últim tram de les festes es van situar força per sobre de les previsions inicials, que eren de 75%. “Les expectatives no tan sols s’han cobert, sinó que en aquesta última setmana s’han situat per sobre”, va explicar al respecte el portaveu de la UH. A més, “s’ha pogut assolir un nivell de preus superior”, hi va afegir, de manera que “els hotelers estan especialment satisfets d’aquesta campa­nya de Nadal”.

EL RISC D'ALLAUS OBLIGA A EXTREMAR LES PRECAUCIONS

Les nevades d’aquesta setmana han provocat un augment del risc d’allaus. Segons el servei de meteorologia, el perill serà fort avui per sobre dels 2.200 metres, situant-se al nivell quatre d’una escala de cinc. Això implica un probable desencadenament d’allaus sobretot en pendents i també nombroses caigudes espontànies d’allaus mitjanes i grans. El simple pas d’un esquiador pot afavorir les allaus. Aquest fet ha portat Protecció Civil a demanar que s’extremin les precaucions. Iolanda Font, cap d’àrea d’implantació i planificació de l’organisme, va demanar ahir que els turistes i excursionistes mirin les previsions i els consells abans de fer qualsevol sortida, així com el mapa d’allaus. “Qualsevol persona abans de sortir ha de mirar com està el temps i quin risc d’allaus hi ha”, va indicar.

tracking