Els comuns i Andorra Turisme confirmen la confiança en la Font Blanca 2016

S’espera l’arribada d’entre 100 i 120 esportistes participants en la Copa del Món

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El conseller de Turisme i Esports d’Ordino, Jordi Serracanta, el conseller de Turisme de la Massana, Sergi Balielles, el gerent d’Andorra Turisme, Betim Budzaku, el president del Comitè Organitzador de la Font Blanca, Jaume Esteve i el director de la cursa i director tècnic i esportiu de la Federació Andorrana de Muntanyisme (FAM), Carlo Ferrari, han presentat aquest dijous l’edició del 2016 de l'“única prova important dels Pirineus” d’esquí de muntanya, segons l’ha qualificada Ferrari.

La Font Blanca d’enguany serà “excepcional”, ha dit Ferrari, satisfet per les últimes nevades que han deixat els recorreguts al voltant d’Arcalís i a Arinsal en perfectes condicions per als dies de les curses, el 16 i 17 de gener. El responsable de la FAM ha dit de la prova que és “envejada per tots els organitzadors” i que “tothom la tindrà al cap per veure com sortirà”, ja que obre el calendari de la Copa del Món d’Esquí de Muntanya aquesta temporada.

El vessant esportiu serà immillorable, amb la presència prevista dels màxims representants de l’esport en l’àmbit mundial, entre els quals destaca el cerdà Kilian Jornet. També hi haurà la millor selecció d’atletes andorrans, que sempre es deixen la pell a la prova de casa. No obstant això, la prova també té una repercussió social, amb moltíssima ocupació hotelera i un gran retorn econòmic per a tot el país i per a les parròquies de la Massana i Ordino especialment, com han insistit Balielles i Serracanta.

S’espera l’arribada d’entre 100 i 120 esportistes participants en la Copa del Món, però també més de 150 inscrits en les categories obertes –com és habitual la prova també és Copa d’Andorra. L’esdeveniment el faran possible més de cent voluntaris, “exemplars”, ha dit Esteve.

La prova va néixer a Ordino i a poc a poc s’ha anat fent més gran. Serracanta ha recordat que l’esquí de muntanya és “una modalitat que no deixa de créixer i que ens està donant molt bons resultats” i Balielles ha demanat que “sigui tota una festa i que pugi molta gent com en altres edicions”. A part de les proves de diferents categories a Arcalís i Arinsal, l’esdeveniment s’acostarà al poble d’Ordino en la cerimònia d’obertura i amb els dinars de germanor.

Enguany, però, la novetat organitzativa ha arribat a través d’una producció televisiva renovada que s’espera sigui tota una revolució per a la Copa del Món, que garanteixi més repercussió mediàtica. A més, l’esport està començant a sonar com a possible nova disciplina dels Jocs Olímpics d’Hivern. Tot plegat fa que Esteve consideri el moment “clau”. D’altra banda, enguany la prova s’ha pres seriosament els criteris de sostenibilitat a l’hora d’organitzar un esdeveniment d’aquestes característiques i prendrà mesures perquè sigui respectuosa amb el medi ambient.

Des de l’organització han advertit els muntanyencs que vulguin acostar-se a la zona de les proves per fer el recorregut que ho facin amb compte, pel perill d’allaus que han provocat les darreres precipitacions. Qui s’hi atraveixi s’haurà d’enfrontar a 1.750 metres de desnivell en el cas de la cursa d’esquí de muntanya sènior masculina, que segurament s’acabarà reduint lleugerament fins als 1.500 metres de desnivell acumulat per qüestions de seguretat. També han demanat que els aficionats no facin traces noves, sinó que reforcin les de l’organització, que segueixen el recorregut òptim.

tracking