Creat:

Actualitzat:

Amb motiu del Dia del Seminari, el diumenge més proper al dia de Sant Josep –enguany aquest diumenge, dia 17– l’Església celebra el Dia del Seminari. Aquesta celebració s’inspira en la responsabilitat paternal que Sant Josep assumí en la Sagrada Família de Natzaret i especialment envers l’Infant Jesús. Per això, l’Església posa sota el patrocini de Sant Josep els joves que, en el seminari, es preparen per esdevenir sacerdots.

El seminari és un temps i un espai de formació per als qui volen consagrar la seva vida a Déu i al servei dels germans. No són aliens als nostres interessos, tot al contrari, cal que ens els sentim ben propers perquè, en un futur més o menys immediat, seran els sacerdots que atendran i acompanyaran la vida espiritual dels fidels.

El seminari comporta, sota la responsabilitat dels educadors, una activitat de maduració humana i psicològica, cercant l’equilibri que escau a la persona; de creixement espiritual, refermant el seguiment de la crida vocacional, entregant-se a Déu i als germans; d’enriquiment intel·lectual amb l’estudi de les disciplines eclesiàstiques; i d’aprenentatge pastoral participant els caps de setmana i durant el curs pastoral en les activitats pròpies d’una parròquia o d’un moviment apostòlic.

El lema d’enguany del Dia del Seminari és “Pare, envieu-nos pastors”. Es tracta d’una pregària que tots, com a Església, adrecem a Déu. Ens recorda que tenim necessitat de pastors: sacerdots-pastors que, amb alegria i caritat sincera, ofereixin la vida i el ministeri rebuts al servei del poble de Déu.

Avui, en la societat secularitzada en què vivim, la vocació sacerdotal és com aquella fràgil llavor de la qual cal tenir una acurada atenció. També preguem perquè surtin vocacions d’entre nosaltres. Una vocació és el millor fruit de vida cristiana que pot donar una comunitat. Demanem al Senyor vulgui beneir-nos amb el do d’una vocació.

Pare, envieu-nos pastors compromesos, que s’entreguin, per fer conèixer la vostra Persona i el vostre missatge al món sencer.

Doneu-nos pastors que, animats per vós, siguin veritables animadors de la fe i testimonis de la vostra presència en el món.

tracking