Creat:

Actualitzat:

Què és la religió? Entre moltes altres coses, és aquestgran lligam que intentem descobrir, acceptar, conrear, assimilar i gaudir entre Déu i nosaltres.Peròés això suficient? Per descomptat que no. Tractant-sede la nostra religió cristiana,no és suficient acontentar-nos a dir: “Admeto i crec en Jesucrist”.Donat que Jesucrist era Déu fet home, que va viure entre nosaltres, cal seguir el seu exemple i enconseqüència: viure amb Ell i com Ell.

La conversió d’una empresa,sobretot quan fa aigües, no consisteix solament en un rentat de façana o en un canvi de tècnica pertirar endavantel seu producte. El secret del seu èxit resideix en algunacosa més fonamental: ha de ser fidel als seus principis fundacionals. Ha de tirar endavant, més enllà de la tècnica, formes i estils de la seva producció. I per cert, si vol ser combativa i competitiva, ambqualitat creixent.

En la vida cristiana pot ocórrer alguna cosa molt semblant. Podem quedar-nos en uns mínims, tan mínims, que la resultant sigui una vidalighti sensecap diferènciaamb el que veiem o sentim pel carrer. El cristianisme no només predicai exigeixl’amor de Déu. A més a més, exigeix una major justícia i una major fraternitat entre els homes.

Sempre és més fàcil parlar simplement d’un Déu que estima molt, que no pas exigir-nos a nosaltres mateixos estimar comEll ens ha estimat en la persona de Jesucrist.

Sempre resulta menys profètic presentar un rostre liquat de la fe que un color marcat pels drets humans, la pobresa o les benaurances. Què fem llavors?La conversió sempreserà l’assignatura pendent de la qualitat de la nostra vida cristiana. O hi ha conversió o podem concloure que ens estem fent a la nostra mida una versió diferent de l’Evangeli.

En l’esprint final de la Quaresma ens sentim atrets per la persona de Jesucrist mort i ressuscitat. La nova evangelització del món només serà possible amb cristians realment evangelitzats per Crist ressuscitat. Com podríem presentar com a model de referència Jesús si prèviament no el sentíssim en carn pròpia? Com el proposarem com a blasó de tants valors que fan falta en el nostre món si preferim enarborar amb les nostres mans estels de colors, sense consistència, volàtils o sense cap contingut?Necessitem cristians convençuts. Homes i dones cridats aparticipar de la missió de Jesús:“Aneu per tot el món”.

Ens quedem amb una frase del Papa Francescque ens va molt bé per a aquest temps de Quaresma:“La societat necessita més les nostres obres que les nostres paraules”.

tracking