Creat:

Actualitzat:

Enel tercerdiumenge d’Advent, l’Esglésiaenspassa aquesta consigna: “Viviu sempre contents”, paraules de Sant Pau als cristians de Tessalònica. Ino podia serd’unaaltramanera. L’anuncid’unbéfutur nopotgenerarsinó esperançaialegria.

Algú ens increparà: compodem estar alegres quan pensem en els problemes familiars que ens envolten? Quan no ens podem imaginar el futur laboral que ens espera? Quan va creixent entre nosaltres el nombre de persones marginades? Quan la dignitat de moltes persones és trepitjada? Quantantes persones s’ho passen malament?

Malgrat aquests interrogants,l’Església vol que sentim més com a pròpia l’alegria de la salvació que ens portarà Jesús amb el seu proper naixement. La persona de Jesús és la raó de la nostra alegria. Ell és “la Llum veritable, el que ve al món i il·lumina tots els homes” (Jn 1,9).

L’evangeli de Joan ens descriu la iniciativa divina: “Déu envià un home que es deia Joan. Era un testimoni; vingué a donar testimoni de la Llum... Ell mateix no era la Llum, venia només a donar-ne testimoni” (Jn 1,6-8).

El testimoniatge de Joan calà en el cor de la gent del camp i de la ciutat. Molts anaven a trobar-lo. Fins les autoritats enviaren a preguntar-li “Qui ets tu? Ell, sense cap reserva, confessà clarament: «Jo no soc el Messies»” (Jn 1, 19-20).

L’evangeli d’avuiensofereixunbon puntdereflexió. Han passat els segles icreureenJesucrist ens fa continuadorsde la sevaobra. Vol dir que, comelmateixJoan Baptista, esdevinguem testimonis delaLlum. Encara avui, Déu envia els seus testimonis: la Paqui, el Pere, el Manel, la Mercè... Cadascun de nosaltres, que volem seguir-lo. I aixòvoldir ser testimonis de la veritat, de lasenzillesa, de la justícia, del perdó, de la pau...

Tantde boquenosaltres tambépuguemrespondreque somtestimonisdeJesús, perquèaquesttestimoniatgedesinstal·la delspropiscapricis,neteja elcord’egoismesi ensfaviureen l’esperança.Mésquanla vingudadeJesúsno ésuna promesaper complir,sinóunarealitat quehatransformattantes persones alllarg delssegles.

tracking