Creat:

Actualitzat:

Dins l’any litúrgic que ens fa viure les festes del Senyor, de la Mare de Déu, dels sants i santes, amb els seus temps com l’Advent, Nadal i Epifania, Quaresma, Pasqua, etc., hi ha també algun mes de l’any dedicat a la Mare de Déu (mes de maig) o al Sagrat Cor de Jesús (mes de juny). El mes d’octubre és un mes eminentment missioner per pregar per l’acció missionera de l’Església, pels missioners i missioneres i per col·laborar econòmicament amb els diversos projectes que es duen a terme.

Aquest diumenge, el penúltim del mes d’octubre, celebrem la Jornada Mundial de les Missions, el Diumenge Mundial de la Propagació de la fe, conegut per nosaltres com el Domund. Aquest any el lema que acompanya aquesta Jornada és “Cors ardents, peus en camí”, inspirant-se en el text bíblic dels deixebles d’Emmaús (Lc 24, 13-35). En aquest relat, quan els dos deixebles reconeixen la presència del Ressuscitat a casa seva, a Emmaús, s’adonen que els seus cors s’abrusaven quan Jesús, pel camí, els explicava el sentit de les Escriptures (cors ardents). I tot seguit, s’alçaren de taula i se’n tornaren a Jerusalem (peus en camí).

El relat bíblic de l’encontre d’aquells deixebles amb el Ressuscitat és l’experiència dels missioners i missioneres que, un cop han descobert la presència del Ressuscitat, il·lumina constantment les seves vides i encén els seus cors a estimar profundament els més pobres i necessitats.

Retornant al text bíblic, ens diu que els deixebles d’Emmaús es posaren de nou en camí, ara en direcció cap a Jerusalem, on es trobava reunida la comunitat. De manera semblant, els missioners i missioneres es posen en camí per anar a anunciar l’Evangeli per tot el món perquè, com diu el papa Francesc en el seu missatge, “no és possible trobar-se veritablement amb Jesús ressuscitat sense sentir-se impulsats pel desig de comunicar-ho a tots”.

Avui és un bon dia per solidaritzar-nos amb tots els missioners i missioneres, per acompanyar-los amb la nostra pregària, per sostenir econòmicament la seva tasca en aquests 1.119 territoris on són presents. Sentim-nos cridats a participar de manera activa en l’acció missionera, volem ser amb tots ells, perquè és l’acció de l’Església, una missió que ens implica a tots.

tracking