Creat:

Actualitzat:

Comencem un nou curs escolar. Les escoles es vesteixen de festa i els passadissos fins fa poc tranquils s’omplen de veus, sons, motxilles.

Després de les vacances d’estiu, l’escola sembla entrar novament en ebullició.

Iniciem un nou viatge: el curs escolar. En ell tots som els passatgers i tenim en les nostres maletes d’educadors funcions específiques: tutories, classes, coordinacions, administració, secretaria, responsabilitats… Tots farem d’aquest viatge una trobada amb els altres, des del lliurament generós cap als alumnes i les seves famílies i la sintonia específica cap als nostres companys que sorgeix d'un ideari comú.

En aquest viatge apostem per la unitat d’ànimes i cors, que, com Agustí d’Hipona, ens recorda que podem viure-ho junts, desgastar-nos junts i caminar per arribar a aconseguir-ho. Els nostres alumnes esperen molt de nosaltres.

De nosaltres depèn fer un viatge agradable i ple de sentit o tan sols que el viatge sigui un mitjà per aconseguir uns reptes. Tots en som partícips, tots podem aportar alguna cosa perquè els nostres centres siguin un lloc de trobada, un espai educatiu de qualitat, un plànol de creativitat, un lloc d’acolliment on la persona sigui el prioritari i estigui al centre en el nostre actuar.

Aventurar-se a la paraula. Al do de comunicar. A l’art d'escoltar. Parlar sense necessitat de cridar i descobrir que un somriure ampli i sincer és l’idioma més senzill, més fàcil d’aprendre i mundialment compartit. I segurament, el més poderós de tots. Aprendre a donar raó. Dialogar amb el cor. Aprendre a demanar. Gaudir compartint.

Ensenyarem moltes matèries als alumnes, prepararem moltes activitats, sortides, trobades, convivències, festes, jornades… i tot això solament tindrà sentit si portem la nostra maleta carregada d’il·lusió i obstinació fins al final del curs.

El nostre bitllet és de llarg recorregut, farem parades pel camí i seguirem el trajecte planejat amb la finalitat de fer d’aquest curs un espai en el qual l’educació sigui el nostre estendard i allò en què creiem, vivim i sentim.

Bon viatge a tots!

tracking