Creat:

Actualitzat:

Els bons i avesats homes de negocis saben adonar-se quan val la pena apostar per una bona inversió que portarà beneficis importants, i no dubten a obtenir els recursos que necessiten venent el que tenen perquè ho consideren de menys valor que el guany que volen aconseguir.

En l’evangeli d’aquest diumenge, Jesús agafa aquesta intel·ligent actuació en els assumptes terrenals... per animar-nos a no badar i ser intel·ligents en el negoci més important de la nostra vida: aconseguir la felicitat eterna, el regne de Déu.

La vida actual sabem que no és definitiva i eterna... No seria intel·ligent i assenyat deixar-nos perdre la vida i felicitat perfecta i per sempre... Cal potser que, per aconseguir aquesta vida de faula, hàgim de desprendre’ns d’unes felicitats molt inferiors i fugisseres.

Si ho considerem important, un bon i gran negoci, caldrà mirar d’aconseguir-ho... No seria una bona operació, perdre la vida feliç i duradora per no voler desprendre’ns del que no pot donar-nos-la. És a dir, desprendre’ns d’aquestes felicitats de segona perquè volem aconseguir el tresor de la vida feliç i eterna. Si volem aconseguir un lloc en el regne de la llum i de la plenitud perfecta, si això ho considerem un guany de gran valor, no dubtarem a posar a la venda felicitats minses i de valor insignificant comparades amb la felicitat amb majúscules que volem guanyar.

Encara més, Jesús com ningú coneix i sap com és el nostre món. La delicadesa del Creador ha permès que creixin les bones llavors i les males herbes. Davant d’aquesta realitat en què vivim, Jesús ens adverteix, amb una altra metàfora molt encertada, el que ha de saber fer qui és conscient de l’entorn on vivim. Amb seny i bon raonament cal saber triar i discernir allò que és bo i aprofitable d’allò que no ens serveix, que no és valuós. La imatge de la xarxa dels pescadors que arrossega de tot, i cal després fer la tria, és molt suggeridora per advertir-nos de la necessitat de fer una tria en la nostra vida. No tot és bo i valuós. Hi ha molta morralla, molta malícia que hem de saber destriar. A nivell de tota la humanitat es farà en el seu moment, nosaltres en el nostre dia a dia cal que tinguem aquesta perspicàcia per saber elegir i quedar-nos allò que ens és de profit i desprendre’ns d’allò que no té cap valor ni benefici per a la nostra vida.

Jesús és un bon mestre que vol guiar-nos, aconsellar-nos, convidar-nos a escollir els camins de vida, vol que no perdem el tresor amagat de vida i felicitat, la perla preciosa que ens el vol regalar i ha preparat per a nosaltres... I ens adverteix perquè sapiguem destriar i escollir allò que ens convé... i que no ens perdem el Regne de Déu, el tresor i la perla de gran valor.

tracking