Creat:

Actualitzat:

Ens trobem immersos en el procés del Sínode 2021-2024, que tracta justament sobre la sinodalitat, és a dir, sobre la manera de caminar junts com a Església. Quan el papa Francesc el convocà per a tota l'Església, insistí en la necessitat de posar-nos sota l'acció de l'Esperit Sant perquè ens assistís durant tot aquest temps sinodal. Ho vàrem fer des de l'inici, amb la realització de l'etapa diocesana, resant l'Oració d'invocació a l'Esperit Sant, i ho continuarem fent fins a l'acabament del Sínode.

Un dels aspectes que ha aflorat de manera més destacada durant les dues etapes ja assolides, la diocesana i la continental, ha estat el convenciment que tots els batejats estem implicats en la missió evangelitzadora de l'Església. No és, certament, una novetat en l'Església, ja ho trobem en els documents del Concili Vaticà II, però la manera com ho vivim com a cristians no sempre es correspon amb la idea de sentir-nos compromesos en l'anunci de l'Evangeli, ja que creiem que és una tasca exclusiva dels bisbes, preveres, religiosos i religioses. Tot batejat està cridat a anunciar l'Evangeli des de la seva vocació en l'Església.

És des d'aquesta perspectiva quan podem afirmar que tots ens hem de sentir corresponsables en la missió evangelitzadora de l'Església. El papa Francesc afirma que “cada un dels batejats, qualsevol que sigui la seva funció en l'Església i el grau d'il·lustració de la seva fe, és un agent evangelitzador, i seria inadequat pensar en un esquema d'evangelització tirat endavant per actors qualificats on la resta del poble fidel sigui només receptiu de les seves accions” (La joia de l'Evangeli, 120).

És ben adient que avui, en la solemnitat de la Pentecosta, en la festa de l'Esperit Sant, celebrem el dia de l'Acció Catòlica i de l'Apostolat Seglar, perquè en tots els batejats hi actua l'Esperit que ens impulsa a evangelitzar. Precisament, el lema d'enguany, "Junts anunciem el que vivim", expressa la corresponsabilitat de tots els membres de l'Església en l'evangelització, i es troba en plena sintonia amb el procés sinodal, que cerca de potenciar la comunió, la participació i la missió.

tracking