Creat:

Actualitzat:

Pelegrinar al santuari de Canòlich, celebrar l’aplec de Canòlich, ens anima a sentir que Maria és una mà privilegiada per empè-nyer-nos cap a Déu. Uns, perquè la sentim molt dins nostre, i altres perquè, moguts per diferents motius, assaboreixen en aquestes expressions de pietat popular un instant de silenci, de reflexió, bellesa, art, música... o d’admiració que poden acabar en una trobada —cara a cara— amb Déu.

Celebrem aquest aplec jubilar d’enguany amb els ulls posats en la Mare de Déu de Canòlich, que tant ha fet per nosaltres. La devoció a la Verge ens encoratja amb sentiments que només cada persona coneix, que només l’interior d’un mateix pot arribar a desxifrar.

Un any més la Verge, tocada per Déu, plena de Déu ens convida al coneixement i l’experiència de Déu i ens crida a ser testimonis de la seva presència. Canòlich ens pot servir, i molt, per cultivar l’experiència de Déu.

Canòlich és un suggeridor pol d’atracció que irradia pels quatre costats la nostra fe. “On és Déu, hi ha futur”, ens deia el Papa. Renovem i potenciem aquest any jubilar les nostres iniciatives de devoció a la Mare de Déu de Canòlich. Continuem confiant-nos a la seva intercessió.

Maria té un paper fonamental per portar-nos a Crist, i és també un mitjà perquè Déu continuï guiant el nostre país, les nostres famílies de «Laurèdia i ses contorns», com cantem als goigs.

Maria segueix, amb la seva intercessió, perllongant i incentivant l’amor a Déu, sense oblidar que és Déu qui pren la iniciativa per «tocar» el nostre cor i ens deixa sempre la llibertat per respondre amb un «sí» o amb un «no».

Canòlich ens acompanya enmig de les nostres febleses i fragilitats. És un mirall on ens podem mirar per reparar el nostre avui i buscar un demà millor.

Canòlich ens continua captivant. Desperta en nosaltres admiració i un desig de superar-nos nosaltres mateixos per arribar fins a Déu enmig de les nostres mediocritats.

Canòlich sorgeix com l’amor irreprotxable; com la solidesa d’una fe indestructible cap al Pare; com un camí sembrat de vida i de veritat; com un llenç que no coneix sinó els traços pensats i dibuixats per Déu.

Bones festes de Canòlich 2023 en aquest any jubilar.

tracking