Creat:

Actualitzat:

Després que en els darrers diumenges el Senyor se’ns ha ofert com “l’aigua viva” i “la llum del món”, avui se’ns presenta com “la resurrecció i la vida” corroborant-ho amb el gran signe que fa ressuscitant d’entre els morts el seu gran amic Llàtzer. Ell mostra que és més fort que la mort perquè ha retornat a la vida Llàtzer. La riquesa i la profunditat dels diàlegs del Senyor amb la samaritana i el cec de naixement en els evangelis dels darrers diumenges els trobem avui amb les germanes de Llàtzer: Marta i Maria. Elles fan una petició a Jesús, li envien a dir que Llàtzer està malalt, és com una pregària davant el sofriment que s’intensificarà amb la mort del seu germà.

Quan el Senyor arribà a Betània, l’evangelista ens narra els dos diàlegs que Jesús manté amb elles. En el diàleg profund amb Marta hi apreciem més la divinitat del Senyor perquè li afirma que el seu germà ressuscitarà perquè Ell és la resurrecció i la vida. I aleshores Marta professa la seva fe en Jesús com el Messies, el Fill de Déu.

El diàleg amb Maria subratlla més la humanitat del Senyor perquè es commou i plora per la mort del seu amic Llàtzer. Quina complementarietat tan gran ens recullen aquests dos diàlegs que ens mostren un Déu que davant el sofriment humà es mostra poderós perquè venç el poder que la mort tenia i, al mateix temps, és un Déu que plora la mort d’un amic i se solidaritza amb el sofriment dels altres. Per aquests dos motius, el Senyor actua. Se’n va al sepulcre i crida amb veu forta: “Llàtzer, surt a fora!”. I Llàtzer sortí del sepulcre, després de quatre dies de ser-hi, lligat de peus i mans amb les benes d’amortallar i el mocador lligat a la cara.

Sabent que el nom de Llàtzer significa en hebreu “Déu ha ajudat” o “aquell que és assistit per Déu”, en certa manera també ens sentim identificats amb Llàtzer perquè Déu ens salva, ens vol vius, ens vol veure “ressuscitats”, ja en aquesta vida perquè no ens quedem plorant les petites morts i les ferides de la nostra vida, sinó que sortim d’aquestes situacions, sortim a fora, per viure joiosament perquè nosaltres també creiem que Ell és la resurrecció i la vida.

tracking