Creat:

Actualitzat:

Avui escau la festa del patriarca Sant Josep. En l'àmbit familiar molts celebren el Dia del Pare. Aquesta celebració sorgí per la iniciativa de la Sra. Manuela Vicente Ferrero, mestra a Madrid, l'any 1948, quan volgué homenatjar els pares i la seva dedicació a la família. La iniciativa es popularitzà ràpidament.

Però, voldria avui posar de relleu els valors que donen peu a la devoció a Sant Josep:

–Impressiona, en primer lloc, la seva fe, paral·lela a la d'Abraham i de Maria. Una fe que és confiança plena i entrega incondicional. Per la fe s'endinsa sense por en els plans de Déu, fiant-se sempre de la seva paraula, donant-hi sempre una resposta afirmativa.

–Protector de la Sagrada Família. Josep serà escollit per Déu per tal de protegir l'infant i la seva Mare Maria. Possiblement els seus recursos materials i socials deurien ser escassos però tenia un amor que ho pot tot, uns braços forts, un treball segur i, sobretot, la força i el convenciment de la fe. Josep rebé a casa seva a Maria i el Nen, a ells es dedicà plenament, amb la seva tendresa, intel·ligència i treball.

Després de repetides peticions per part de bisbes i cardenals i a la llum de ponderades consideracions per part de teòlecs i estudiosos, el Papa Pius IXè, l'any 1870, el declarà Patró de l'Església Universal. El que tingué cura amorosa de la Verge i del Fill també en tindrà de tots els seus fills en la nova família que és l'Església.

–La humilitat. Un tercer valor i ben característic de Sant Josep és la humilitat. Passà per vida sense fer-se notar, sense molestar. Ell és dels qui callen, escolten i parlen el just. Va buidar-se el servei dels altres. No pensà en ell mateix ni en les seves comoditats. Desenvolupà la seva personalitat pensant i vivint per als altres. Serà conegut, no tant pel Josep, com per l'espòs de Maria i el pare de Jesús.

La humilitat és buidar-se de sí mateix confiant que Déu t'ompli de la seva gràcia. Humilitat és posar-se al servei dels altres, als qui s’estima i als qui es considera superiors. Humilitat és reconèixer que tot el que tens i el que ets és un do de Déu per afavorit tothom.

tracking