Creat:

Actualitzat:

El segon diumenge de Quaresma treu a la nostra reflexió la narració d’aquell fet extraordinari de la transfiguració del Senyor. Una experiència mística única, que van viure els deixebles Pere, Jaume i Joan en el moment que acompanyaven Jesús a la Muntanya del Tabor, camí de Jerusalem, on Jesús donarà totalment la seva vida per la redempció del món... El camí de la Quaresma és el camí de Jesús; és el camí de l’Església i de la humanitat. És un camí que no solament acaba en la creu, sinó que culmina en la glòria, en la Pasqua. La Quaresma ens anuncia també a nosaltres quin és el nostre destí, cap on anem.... Diu la narració de l’Evangeli de Mateu que els apòstols, en una experiència mística única i intensa, contemplen a Jesús transfigurat i parlant amb Moisès i Elies. Moisès, que representa la Llei i l’Aliança, i Elies, que representa els Profetes. Dos testimonis de la fonda Experiència de fe de l’aliança a l’Antic Testament... Jesús vol animar els seus deixebles a creure que la darrera paraula en aquest món no és la mort, sinó la Vida, la glorificació, la resurrecció, la Pasqua, la vida amb Déu.

La creu en sí mateixa no és el destí, sinó camí cap a la glòria. El que passa és que en la història de l’espiritualitat s’ha posat massa accent en la creu, en el dolor, en el patiment, com si Déu ho vulgués. I Déu no vol el dolor, el patiment, el sofriment...

Fa uns quants anys que es va estrenar la pel·lícula La Passió de Jesús, de Mel Gibson. Una pel·lícula molt ben feta però que va explicitar excessivament el dolor de Crist a la Creu... Certament que la creu és inevitable, el dolor és una realitat que acompanya la vida humana, de moltes maneres. Cadascú portem en el camí de la vida la nostra pròpia creu, i per a moltes persones sovint és una creu pesada i difícil de portar; però hem de caminar en perspectiva de Pasqua, en clau de resurrecció i de vida.

La nostra vida en aquest món és un pas, un èxode, un pelegrinatge cap a la vida, cap a la glòria, la resurrecció. És el testimoni palpable de Pere, Jaume i Joan avui a l’evangeli de la Transfiguració. La nostra experiència de fe, si és legitima, ja és una experiència pasqual, de glòria i vida. Que en aquest pelegrinatge per la vida tinguem la convicció i l’esperança de participar de la gloriosa resurrecció de Crist.

tracking