Creat:

Actualitzat:

La vinguda de l’Esperit Sant sobre els apòstols el dia de la Pentecosta va comportar un canvi ben significatiu en les seves vides. Enrere quedaren les pors, els dubtes, les incerteses. Començaren a anunciar el Ressuscitat. Res els podria impedir d’escampar la Bona Notícia de Jesús per tot el món, i esdevenir així testimonis seus. Una vegada més es complien les paraules del Senyor: quan us enviaré el Defensor també vosaltres donareu testimoni de mi.

Celebrant la Solemnitat de la Pentecosta aquestes paraules del Senyor continuen ressonant avui en l’Església amb tota la seva força i exigència. Totes les persones que en formem part estem cridades a esdevenir testimonis del Senyor Ressuscitat enmig del nostre món. No és una tasca que pertany només als pastors o als que s’han consagrat al Senyor en la vida religiosa. Tots els cristians, tots els batejats participem en la missió evangelitzadora de l’Església ja que pel baptisme ens sentim enviats a anunciar Jesucrist i el seu Evangeli.

Per reforçar aquesta consciència missionera avui celebrem el dia de l’Acció Catòlica i de l’Apostolat Seglar. Aquesta jornada posa en relleu els laics, sense perdre la visió de conjunt de tot el Poble de Déu, com a actors d’aquesta missió evangelitzadora de l’Església. Els laics tenen també un veritable protagonisme en aquesta missió. No es tracta d’una acció secundària que queda en segon terme, darrera de l’acció dels pastors i dels religiosos, sinó que és ben pròpia, ben específica. Tots, pastors, religiosos i laics tenim un rol específic en aquesta acció evangelitzadora i el paper dels laics es realitza en el seu compromís en la vida pública. En el Congrés de Laics Pueblo de Dios en salida que es va dur a terme l’any passat es treballà la manera d’impulsar l’evangelització en tants àmbits que comprèn aquesta vida pública: joves, escola, mitjans de comunicació social, política, economia, cura del planeta, etc.

Els somnis es construeixen junts, diu el lema de la jornada d’avui. Està extret de Fratelli tutti, la carta encíclica del Papa Francesc. Una frase que ens recorda la necessitat de sentir-nos responsables i membres actius, amb l’impuls de l’Esperit, en aquesta acció evangelitzadora de l’Església.

tracking