paraula i vida

Festa de la Mare de Déu de Meritxell

És una crida a reviure els nostres valors i tradicions cristianes

Creat:

Actualitzat:

Dissabte 8 de setembre celebrem la festa de la Mare de Déu de Meritxell, patrona del nostre Principat d’Andorra, tot commemorant la solemnitat de la nativitat de la Mare de Déu.

Una festa d’un marcat contingut marià i cristià. La festa de la Mare de Déu de Meritxell és una crida a reviure els nostres valors i tradicions cristianes, arrelats al nostre país, i que són com un do d’unitat i cohesió del nostre poble andorrà. La Mare de Déu, en l’advocació de Meritxell, és la mare espiritual de tots els andor­rans.

L’Església ha tingut al llarg de la història una devoció molt gran a la Mare del Crist, i per això a molts indrets el 8 de setembre és venerada Maria, en les moltes i riques advocacions o títols, amb els quals expressem el nostre amor i afecte a la Mare de Déu.

El programa previst per a aquesta solemnitat és el següent: divendres dia 7: vetlla de Santa Maria. A les 21 hores: processó de torxes. A les 21.30 h: celebració de l’eucaristia. A les 22.15 h: piscolabis de germanor. Dissabte dia 8, dia de la solemnitat: a les 7 hores: obertura de les portes del santuari. A les 7.30 h: missa de l’aurora. A les 9 h: missa jove, animada pels infants i joves de les colònies i campaments d’AINA. A les 11 h: solemne ofici en honor de la patrona del Principat d’Andorra. Eucaristia presidida per l’arquebisbe d’Urgell i Copríncep d’Andorra, monsenyor Joan-Enric Vives, i concelebrada pels sacerdots de les Valls d’Andorra i cantada pels Petits Cantors del Principat d’Andorra. A les 19 h: missa vespertina a l’església del santuari. A les 24 h: tancament de les portes del santuari. Que la Mare de Déu de Meritxell beneeixi el nostre Principat.

tracking