paraula i vida

Les matemàtiques de Déu... no són les nostres

Sofreix Déu per la distracció de l’home, però deixa que actuem en llibertat

Celebrada la Diada Nacional de Meritxell, reiniciem a les nostres parròquies el curs pastoral. En aquest temps de tornada a la normalitat i a la responsabilitat en el camp de la fe, una vegada més ens trobem amb el rostre d’un Déu misericordiós i bondadós, i a més a més, amb tothom: –amb aquells que, per diverses circumstàncies, han portat una vida tortuosa i allunyada de Déu. –I amb aquells altres que han malversat els seus talents en camins no il·luminats per la fe en Jesús Salvador.

Creat:

Actualitzat:

La figura del Pare, tal vegada, no ressona amb excessiva força en molts moments de la nostra vida quan pensem que és més fàcil viure sense referència a Ell i ens perdem en una fugida sense solta ni volta amb molt soroll, errants i sense horitzó.

Però les figures del Pare que ens estima a tots i de Jesús Salvador i Redemptor de tots, segueixen tenint una vigència especial: –Si tot rebobinant la pel·lícula de les nostres correries veiem les seqüències que ens han produït cicatrius i solituds, llàgrimes i sofriments, esquinçament i fins i tot divorcis amb la nostra pròpia dignitat humana.

Quan projectem una mirada enrere veiem la casa del Pare on Ell segueix esperant i coent en el forn de la seva misericòrdia el pa del perdó i de la generositat, i àdhuc de l’oblit d’unes faltes que, per al Pare, mai van existir.

Quan ens sentim incompresos per aquells que ens tiren a la cara els nostres defectes, sempre hem de pensar que la felicitat la podem aconseguir fora i lluny de la nostra pròpia casa. No som uns impurs i uns altres purs, uns plantes verinoses i uns altres plantes perfumades. Això sí… Déu a tots tracta per igual. Quines matemàtiques tan rares les de Déu! Sofreix Déu per la distracció de l’home, però deixa que actuem en llibertat. Sofreix, estic convençut, en sentir i contemplar aquest món nostre tan d’esquena amb Ell o en veure aquesta vella Europa allunyant-se amenaçada per la inseguretat.

En els nostres col·legis i comunitats, parròquies i grups iniciem un nou curs apostòlic. Totes les iniciatives que es reprenen són un bon intent de tornada enrere i de caminar endavant per camins que van drets a la casa on es viu més i millor: la casa del Pare.

Acaba l’estiu i ens endinsem en la tardor. Tant de bo que ens despullem de tanta fullaraca i que torni a ressorgir, amb l’ajuda del Senyor, la nostra estima per les coses de Déu.

Si volem... podem.

tracking