Creat:

Actualitzat:

Al món contemporani, on el vertigen i l’efervescència de la feina diària ens envoltem en un remolí de responsabilitats i obligacions, una sentència de Mafalda ressona amb una profunditat insospitada: “Treballar per guanyar-se la vida està bé, però per què aquesta vida que un es guanya treballant ha de ser desaprofitada per guanyar-se la vida?”

Vivim en una era on la identitat personal sovint està intrínsecament lligada a la nostra professió o tasca diària. El treball, lluny de ser només un mitjà per subsistir, s’ha erigit com l’epicentre de les nostres vides, modelant les nostres relacions, la nostra percepció de l’èxit i, moltes vegades, el nostre valor com a individus. Això no obstant, aquesta visió unidimensional oblida una veritat fonamental: som éssers d’una riquesa i complexitat abismal, les existències dels quals no poden ni han de ser valorades merament per la productivitat o l’estatus laboral.

La reflexió de Mafalda ens empeny a qüestionar el sacrifici de les nostres passions, somnis i, en definitiva, la nostra vida, a l’altar de la feina. Que potser hem oblidat aquelles activitats que nodreixen el nostre esperit i donen veritable significat a la nostra existència? La música, la literatura, la contemplació de la natura, les relacions humanes profundes i enriquidores, l’esport, lafamília,on queden a l’equació de les nostres vides atrafegades?

És imperatiu, doncs, replantejar la nostra relació amb la feina. Aquest no ha de ser un fi en si mateix, sinó un mitjà per assolir una vida plena i rica en experiències, aprenentatges i emocions. És hora de reivindicar el dret a viure, no només a existir, a desconnectar-nos de la tirania del rellotge i a reconnectar amb aquells aspectes de la vida que veritablement ens fan humans.

Mafalda ens incita a preguntar-nos si estem vivint la vida que desitgem o si, per contra, estem atrapats en un cicle d’alienació laboral perpètua. És un recordatori que la vida és un tresor efímer i preciós, que mereix ser viscut amb intensitat, passió i propòsit.

tracking