Creat:

Actualitzat:

Deu fer quasi tres anys que vaig començar a fer voluntariat a la gossera i intento anar-hi un matí a la setmana. Solc passejar els gossos que hi viuen per les rutes que hi ha al voltant del recinte però, a vegades, em quedo una estona jugant a les zones d’esbarjo; altres, sobretot a l’estiu, fent llaminadures gelades per suportar la calor o el que calgui.

Aquest temps m’ha permès conèixer la tasca que fa la gossera i la que fa l’associació GosSOS, que és qui la gestiona. Està molt clar que l’equip de la gossera cuida i estima els gossos que hi arriben i busquen la millor solució per a ells. I si bé quan pensem amb la feina de la gossera i de GosSOS, els peluts són els primers que ens venen al cap, la gossera i GosSOS no només ajuden els gossos (i disculpeu-me la redundància).

GosSOS també ajuda persones que no estan passant pel seu millor moment i necessiten un suport puntual. A través del seu programa d’ajudes veterinàries o del banc de pinso, aconsegueixen un triple objectiu. Primer de tot, que l’animal de companyia d’aquella persona o família tingui la salut, el benestar i l’alimentació que requereixi en cada moment. Sigui perquè la família no pot assumir la seva manutenció i se’ls ajuda amb sacs de pinso, sigui cobrint part o el total d’un tractament o d’una operació veterinària, es manté el gos en la família i s’alleugereix el moment complicat que estan patint i assegura el seu benestar, de la família i del seu animal de companyia. I aquí hi ha el segon benefici, la persona o la família no ha de prendre la decisió de què fer amb el seu gos quan està passant per una situació de risc o de vulnerabilitat i això ajuda a la seva estabilitat, també la mental. I el tercer és que eviten que augmentin les cessions a la gossera, ja que, depenent de cada any, molts dels abandonaments són per causes econòmiques.

Així, si feu una donació a GosSOS, no només ajudareu els peluts, sinó també moltes famílies.

tracking