Creat:

Actualitzat:

Justament ara que els gimnasos fan el ple, i que arreu sentim nous i bons propòsits per al nou any, has de recordar i acordar que no “has de”. Si d’alguna cosa ha de servir una llista d’objectius és de motivació, no de frustració. Ser sempre tu mateix en una versió més feliç, no una nova versió i millorada de tu mateix, una persona que no ets, amb millor nivell d’anglès, un cos més prim o més diners al teu compte corrent.

Que la llista estigui plena de coses boniques, que facin que et preocupis menys, però sobretot que gaudeixis del camí per aconseguir-ho. Imposar-se alguna cosa que ens faci sofrir (sense que l’objectiu sigui estrictament necessari) és un camí curt per a l’abandonament. Si el teu objectiu et crea ansietat o incertesa, potser aquell objectiu no és l’adequat o bé ha d’esperar. El principal ha de ser estar bé, sempre ha de ser estar bé.

No et comparis mai, tu ets únic i diferent. El que li va bé al veí potser a nosaltres ens va fatal. Les teves fites, el que tu vulguis fer o aconseguir, està i estarà perfecte. Només cal interioritzar-lo. No cal fer-ho públic. Si vols deixar de fumar és perfecte, però si vols reduir el consum de tabac també serà igualment genial, per exemple. Si l’objectiu és teu i et fa feliç, ho aconseguiràs segur, no tinguis cap dubte. No tindràs pressions ni angoixes per fer-ho, o per no haver-ho aconseguit. Has de ser conscient i honest amb tu mateix.

Posem-nos-ho fàcil, la vida ja és prou complicada. Recordeu sovint que ho esteu fent molt bé, que intentar-ho ja és un gran pas, i que jutjar-te a tu o als que ens envolten és una pèrdua de temps que no ens aporta res. Mira l’endemà al calendari sempre com un dia per gaudir, per fer coses que t’agraden, marca pauses al ritme frenètic de la feina. Dona’t el teu espai, respira de manera conscient i estima’t molt, sobretot això, estima’t i cuida’t moltíssim.

tracking