Creat:

Actualitzat:

Tot just s'han entrat les candidatures que competiran per la gestió de les parròquies i de tot allò que acompanya als Comuns. Fer candidatures sempre és complicat a Andorra i arreu, ja que són moltes les variables que influeixen a fer una candidatura. Dues raons molt clares han impulsat als pactes entre partits tan diversos. Primer evitar la dispersió del vot viscut en les passades eleccions generals que per voler donar opcions va potenciar un resultar de majoria absoluta i segona el sistema electoral comunal que ja de per se reforça molt el partit guanyador, encara que la diferència sigui únicament d'un vot. Tot sistema electoral s'elabora d'acord amb una herència de cultura política impregnada en la societat en què es viu i la nostra és aquesta: la de garantir una governabilitat confortable en la gestió territorial, potenciant els pactes preelectorals molt més que no en unes eleccions nacionals.

També és més senzill pactar forces diverses per unes comunals perquè el factor ideològic normalment en té menys força, ja que l'acció política està més marcada per la gestió pragmàtica. Tot i això, no podem obviar que el criteri ideològic tindrà un paper important en aquesta ocasió on haurem de veure com temes tan importants com la gestió dels recursos, les capacitats de càrrega i la inversió en habitatge assequible es fan convergir amb els interessos de la propietat privada i el creixement econòmic. Els candidats hauran de definir quina planificació estan disposats a fer en favor del creixement sostenible i quins esforços faran per aportar solucions a la manca d'habitatge assequible.

Des d'ACCIÓ aquestes han estat les premisses crucials en les converses mantingudes amb Demòcrates i Unió Laurediana per poder sumar-nos a les candidatures d'Escaldes i de Sant Julià de Lòria i en el treball programàtic que un cop entrades les llistes s'ha d'acabar de definir. Treballar des de la parròquia per construir una agència nacional de l'aigua, mancomunar serveis - una demanda històrica que per no voler cedir ningú la treballa prou tot i els beneficis de gestió i de recursos que implicaria per la ciutadania-,alliberar sol públic per habitatge social, més col·laboració publicoprivada – l'administració no ho ha de fer tot - els programes d'acompanyament social dels més vulnerables i la dinamització de les parròquies.

tracking