Creat:

Actualitzat:

N’estic segur que tots vosaltres heu llegit bastants articles del cas Rubiales, si esteu llegint aquest, que ho celebro, espero i desitjo aportar una visió diferent quant al grau d’importància dels fets.

Dit això, crec que és erroni centrar tot el moviment de l’afer Rubiales en el pico que va realitzar el troglodita Rubiales a la jugadora Jennifer Hermoso. (No s’enfadi Sr. Rubiales, qualificar-lo troglodita és un atenuant de l’abús de poder i abús sexual.)

El pico només ha sigut el detonant del moviment feminista per canviar tot l’statu quo de l’esport en general i sí, els astres s’alineen, el d’altres associacions sotmeses al corporativisme masclista.

A la final del Mundial femení va haver-hi més actes masclistes. El fet d’aixecar una jugadora com un trofeu de mascle dominant al més pur estil de l’espatlla platejada, o estrènyer-se els genitals a tall de celebració cavernícola, són actes que han propiciat tot el moviment social, puix el pico és un més de tot el conjunt.

Però l’afer Rubiales és més ampli, amb molts precedents. La denúncia de fa deu anys de Tamara Ramos n’és un de destacable per la gravetat dels fets. Tamara Ramos, llavors directora de màrqueting de l’AFE, relata a la denúncia haver-li explicat al seu superior, Sr. Rubiales, el fet d’estar embarassada per així organitzar la futura baixa maternal, demanant-li discreció. Aquell mateix dia el Sr. Rubiales convoca una reunió directiva de l’AFE i diu, textualment, “la Tamara està prenyada i ja li havia dit jo que ho fes pel darrere”.

Al ja expresident de l’RFEF no se li està fent una cacera de bruixes per un pico, el pico és un abús de poder i un abús sexual suficient per condemnar-lo per tots els fets precedents masclistes i humiliants envers les dones.

Cal recordar que a Al Capone, gàngster americà, se’l va condemnar i enviar a la presó de màxima seguretat d’Alcatraz únicament per evasió d’impostos, un pico.

tracking