Les set claus

'Cas Luis Rubiales'

Vergonya aliena en el món de l’esport

Creat:

Actualitzat:

Resulta absolutament lamentable que davant de la gran victòria aconseguida per les futbolistes del regne d’Espa­nya en guanyar el Mundial de futbol femení, trencant esquemes i rols de gènere en un esport tan masculinitzat, i que suposa un gran avenç per a la igualtat de gènere al món de l’esport, es vegi enfosquida per conductes sexistes pròpies del rigorós patró masclista que segueix imperant a la nostra societat, protagonitzat en aquest cas per Luis Rubiales, que el fa indigne d’ocupar un lloc de tal responsabilitat, i que lluny de tractar-se d’un lloc que es posi al servei de la reproducció i perpetuació de conductes intolerables de masclisme sexista, hauria de ser un exemple del respecte pels drets i principis constitucionals i legals de la igualtat de gènere.

La seva conducta representa, una vegada més, la llibertat inadmissible mal entesa que des d’un lloc de superioritat es pren cap a una subordinada. La presidència de la Reial Federació Espanyola de Futbol, amb una responsabi­litat tan alta, no pot ser ocupada pels qui segueixen exercint aquest tipus de comportament, propi de les cavernes i contrari a la nostra normativa legal i als principis d’igualtat irrenunciables de la nostra societat del segle XXI.

Per tot això, com a sindicat que som i defensant els valors sindicals reclamem de manera urgent la seva marxa i demanda al Consell Superior d’Esports que actuï de forma contundent en cas que no dimiteixi, i que apliqui el protocol d’assetjament de la federació i de la Llei de l’esport. Aquest tipus de conductes són intolerables en l’àmbit europeu i malmeten la imatge dels valors dels esports moderns. Esperem que les institucions espanyoles i europees prenguin cartes en l’assumpte i que fets d’aquest estil no es tornin a reproduir pel bon nom de l’esport i en contra de pràctiques totalment retrògrades i sexistes fora de lloc.

tracking