Creat:

Actualitzat:

Tot i els recursos existents, aquests no són suficients per preservar les vides d’aquestes dones que solen ser assassinades quan decideixen exercir el dret a la llibertat d’escollir com volen passar la resta de la seva vida i deixen de comptar amb els qui han estat les seves parelles, i moltes vegades els pares dels seus fills i filles.

Aquests assassins, que en coneixem 1.219 des del 2003, només a l’estat espanyol, no només no volen ni respecten les qui van ser les seves parelles, les mares dels seus fills, ni tampoc la seva descendència. A qui no els importa gens ni mica destrossar les seves vides, així com les de les seves famílies. Crida social per denunciar la violència masclista. El dèficit educatiu en el respecte a tota la humanitat és evident i persisteix un concepte inacceptable del dret a la propietat d’una altra persona. Igualment, condemnem totes les persones que justifiquen, neguen o encoratgen conductes que porten a acabar amb la vida d’altres persones. Aquest amor malentès d’aquests executors no pot passar per acabar amb la vida de les dones. Fem una crida perquè familiars, amics i amigues, veïnes i veïns, censurin i denigrin qualsevol comportament masclista o misogin que es doni en qualsevol àmbit, sigui públic o privat.

Cal un canvi real en la societat en les actituds de certs individus, que garanteixi la llibertat de lliure elecció, i que no suposi un risc per qualsevol persona la lliure elecció de convivència.

No hem trobat estadístiques d’aquesta situació a nivell europeu, però de segur que, vistes les de l’estat espanyol, aquestes deuen ser esgarrifoses i incomprensibles en els temps actuals.

És necessari que tots plegats redoblem tots els esforços perquè aquesta xacra acabi el més aviat possible.

tracking