Creat:

Actualitzat:

A banda del meu darrer descobriment, l’Aperol Spritz italià, de llegir, llegir i llegir a la platja, de passejades romàntiques, i de poder gaudir (si és que aquesta és la paraula) de molt de temps amb els meus fills adolescents, he aconseguit meditar cada dia, respirar i agafar forces.

I és que, allà on anem, per molt lluny que marxem, ens acompanyen els nostres problemes i els problemes de les persones que ens envolten, la feina, les nostres pors. La solució no és fer com si tot allò no existís, intentar no pensar en res durant el període estival. De fet, és bastant complicat d’aconseguir. Una trucada, un pensament, o un vídeo de TikTok sempre ens farà redirigir la ment al que intentem deixar enrere.

El fet d’estar físicament més allunyats, ens permet fer meditacions analítiques (a diferència de les meditacions contemplatives), que no són altra cosa que pensar de manera conscient en allò que ens preocupa i analitzar-ho amb calma, des de l’amor, des de la gratitud.

Us posaré un exemple. Si estem vivint un moment de gran estrès o qualsevol situació d’angoixa, difícilment podrem analitzar res. Ens haurem de centrar en la nostra respiració de manera conscient, respirar amb l’estómac simplement per relaxar-nos (meditació contemplativa).

Si, per contra, ja hem superat aquell moment i ha passat un cert temps (per exemple, quan estàs uns dies fora de la teva residència habitual), sí que podem practicar una meditació d’anàlisi, per no caure en els mateixos errors del passat, i poder perdonar, oblidar, o simplement ignorar tot allò que ens fa mal. Poder controlar tots aquells pensaments en bucle que no ens deixaven dormir abans de marxar de vacances.

Es tracta de desconnectar en vacances, sí, però no per estar pitjor a la tornada, sinó realment per tornar renovats i amb ganes de tornar a la nostra vida amb la il·lusió de començar un nou projecte... el futur que ens espera.

tracking