Creat:

Actualitzat:

Són dies de fer i desfer maletes i no sé si sou dels que us emporteu llibres i aprofiteu les vacances per llegir però, permeteu-me que us en recomani alguns.

El primer de la llista és Sempre junts, escrit per la Rosa Galobardes, fundadora de l’Associació Marc GG. No és una lectura fàcil, “va dirigida a persones que han perdut un fill”, i parla de com ha estat el procés per acostumar-se a viure sense el seu fill Marc, que va morir als disset anys. Difícilment parlem de la mort, sorprenentment és un tema força tabú tot i que forma part de la vida. Llegir aquest llibre ens pot servir per no plorar les pèrdues dels éssers estimats i per sentir gratitud pels anys compartits.

Un altre és Corres como una niña. L’autor es David Guerrero, periodista i activista pels drets LGTBI, i fa un recull d’anècdotes (injustes a vegades, divertides altres) sobre dones i persones no normatives en el món de l’esport. D’entre tots els seus capítols, en destaco el que tracta del periodisme i on parla de dones que han estat pioneres en el periodisme esportiu com Mercedes Milá, Olga Viza o Mari Carmen Izquierdo, i que ara s’està molt lluny d’aquells anys. I també fa un repàs de titulars que demostren la discriminació que encara pateix l’esport femení i les seves esportistes respecte del masculí (tot i que alguns mitjans estan millorant).

I, per acabar, qualsevol de l’editorial Yonki Books, i que aquí a Andorra podeu comprar a Projecte Vida. Segur que l’Eva, la presidenta de l’associació, ens faria una bona recomanació, però començaré per ¡J*dida adicción! que és per “a la gent normal i corrent que vol entendre per què els addictes no poden parar de consumir”. Els trastorns addictius també són un tema encara molt tabú però que tenim al nostre voltant (o els podem patir nosaltres mateixos en primera persona) i com que no se’n parla prou obertament, no em som conscients ni sabem com tractar-los i amb aquests llibres divertits ho podem canviar.

I vosaltres, quines lectures recomanaríeu?

tracking