Creat:

Actualitzat:

Estic plenament d’acord que sempre podem trobar algun element positiu en situacions adverses. En el cas de la crisi de la pandèmia, la situació ens va deixar el que considero una petita joia a l’abast de tothom, “les càpsules d’història d’Andorra en temps de confinament”. Una difusió històrica del tot solidària en temps de pandèmia.

Tal com feien els historiadors de l’Institut d’Estudis Comarcals de l’Alt Urgell, el director del Centre d’Estudis Històrics i Polítics, i el director de l’Institut d’Estudis Andorrans, posen en marxa un projecte engrescador. Transmetre petites pinzellades de la nostra història en un moment difícil per a tothom. No puc negar que, en el meu cas, desitjava i anhelava que es pengessin els vídeos per gaudir i transportar-me en el temps.

Són vuitanta vídeos interessantíssims, en els quals persones que coneixen molt bé el país i les seves arrels parlen sobre diferents temes d’història, política, natura i societat d’Andorra.

El que he pogut constatar ara, no obstant, és que molta gent no va tenir coneixement de la iniciativa i, per tant, no va poder gaudir-ne en aquell moment. És aquest el leitmotiv de la meva columna d’avui, informar que el material està accessible i a l’abast de tothom al web d’Andorra recerca i innovació (ari.ad), per tal de gaudir en el moment que estimem oportú d’aquestes perles de la nostra història. Un web que, reconec, he descobert molt recentment, però que m’ha resultat enormement atractiu, per la gran quantitat de continguts actualitzats que ofereix, com per exemple projectes, publicacions i notícies, però també documents molt didàctics per compartir amb els nostres fills. Per cert, i per acabar, no deixeu de veure quin goig que fa la composició de l’equip, ja que surten tots els col·laboradors amb la seva foto i una descripció molt divertida.

tracking