Les set claus

Un dia més per requerir

Més programes en l’àmbit europeu de vida independent i inclusió

Creat:

Actualitzat:

Avui, 5 de maig, és el Dia europeu de la vida independent. Des del 2014 es va declarar com a tal per la Xarxa Europea de Vida Independent (ENIL).

ENIL és una xarxa de persones amb diversitat funcional dirigida per elles mateixes i amb membres a tot Europa per defensar els valors, principis i pràctiques de la vida independent, com ara la prestació d’assistència personal, així com d’altres suports i serveis comunitaris, un entorn sense barreres i ajudes tècniques adequades.

Per commemorar aquest esdeveniment, la junta directiva d’ENIL va decidir declarar el 5 de maig Dia europeu de la vida independent. Aquest dia pot ser tant un dia de celebració com de reivindicació o qualsevol altre esdeveniment en nom de la filosofia de vida independent, amb l’objectiu de reunir les persones amb diversitat funcional i simpatitzants de tot Europa.

Les persones amb discapacitats diverses i les persones grans, per desgràcia, s’enfronten diàriament a moltes situacions de discriminació, entre moltes altres. Un dels principals problemes és la manca d’existència d’una accessibilitat universal que permetria una total autonomia i una plena inclusió.

L’objectiu d’aquesta iniciativa és visibilitzar les accions en línia de la filosofia de vida independent lligada a la de més autonomia personal. Tots els països europeus, menys Andorra, de moment, se sumen a aquest esdeveniment per donar més visibilitat a les persones amb discapacitats diverses i a les persones grans, per poder reivindicar una inclusió plena en la societat i destacar àrees crucials en què la Unió Europea ha d’actuar per millorar totes aquelles vides dels ciutadans amb diversitat funcional, així com la participació als debats sobre com posar en pràctica la inclusió amb la prohibició d’invertir en instal·lacions residencials i cures institucionals que segreguen i maltracten, i que indiquin les mesures que prendran per aconseguir una UE inclusiva.

tracking