Creat:

Actualitzat:

Les vacances pagades i els dies festius són una part important de la cultura laboral de molts països. En aquest article parlarem dels països amb més i menys dies de vacances i dies festius retribuïts del món.

En primer lloc, l’Iran és el sorprenent líder amb més dies de vacances i festius retribuïts del món, amb un total de 53 dies. El segon lloc correspon a San Marino, que suma 46 dies, i el tercer lloc a Iemen, amb 45 dies.

I on se situa Andorra en aquesta llista? El país ofereix un mínim de 30 dies naturals de vacances pagades als seus treballadors i 14 dies festius oficials durant l’any, fet que el situa en una quarta posició molt envejable, amb un total de 44 dies.

Empatats amb Andorra hi ha Bhutan i Bahrain, amb 44 dies, i els segueixen Togo, Níger i Madagascar, amb 43 dies, seguits per Mònaco, amb 42 dies.

Els nostres veïns, Espanya i França, ofereixen també molts dies de vacances i festius pagats als seus treballadors sumant un total de 36 dies.

A la cua d’aquesta classificació es troben els Estats Units (16), on el dret de vacances no es troba regulat, tot i que moltes empreses ofereixen 10 dies de vacances retribuïdes l’any, als quals s’ha de sumar 6 dies festius, i la Xina, amb 12 dies (5 dies de vacances i 7 dies festius).

Altres països que no superen els 20 dies entre vacances i dies festius retribuïts són el Canadà, Singapur, Hong Kong, Mèxic, l’Índia, el Líban, Tailàndia, Brunei, Singapur, Malaia, Taiwan i Nigèria.

En resum, molts països de tot el món reconeixen la importància de les vacances pagades i els dies festius per als seus treballadors. Andorra, en aquest sentit, està a l’alçada, ocupant un lloc de privilegi i oferint un gran nombre de dies de vacances pagades i festius als seus treballadors. Això permet als treballadors andor-rans gaudir d’un temps ben merescut de descans i passar temps amb les seves famílies i amics.

*Vladimir Fernández Armengol, Soci Crowe

tracking