Creat:

Actualitzat:

Ja tenim novament el Consell plenament constituït. Ahir, 26 d’abril, els nous consellers electes van prendre possessió de l’escó. Quins records... Els nervis, l’emoció, la presa del càrrec, l’orgull del dia 4 de juny del 2019.

Ha estat una legislatura dura i de molta feina, sobretot per la pandèmia, que va portar la pèrdua de persones estimades i també una greu crisi econòmica i social. Tanmateix, i sens dubte, ha estat una experiència que ha marcat la meva vida, tant en l’àmbit professional com en el personal. El fet de ser consellera general m’ha permès conèixer el Consell d’Europa a fons, treballar i conèixer tot el procediment legislatiu des de dins, però també, molt important, treballar en equip amb uns companys de legislatura i personal del Consell que m’han demostrat ser grans treballadors, però també grans persones, i que s’han convertit en amics per sempre.

No puc deixar de recordar els que considero grans passos legislatius al nostre país, i que em toquen de prop per la meva professió d’advocada, com són l’aprovació del Codi de família, l’adaptació del Codi de procediment civil o la modificació del Codi Penal en els delictes relatius a la prostitució i violació, i tota la normativa contra la violència de gènere. Impossible citar (sense excedir la llargada màxima de l’article) totes les importants lleis aprovades.

Ara, no obstant això, toca pensar en el futur i posar totes les nostre esperances en els nous consellers, els que repeteixen i els que tot just comencen el camí de quatre anys –ho teniu tot per aconseguir–, desitjar-los a tots ells molts encerts i una legislatura una mica més tranquil·la, per tal de poder portar a terme tot el desenvolupament legislatiu necessari per al nostre estimat país. Sempre en el meu cor, Virtus Unita Fortior.

tracking