Creat:

Actualitzat:

Per tal de desenvolupar-nos com a societat en l’àmbit industrial, econòmic i tecnològic i utilitzar recursos com el carbó i el petroli indiscriminadament ens estem abocant a destruir el medi ambient, sense adonar-nos dels danys inesmenables que això pot ocasionar-nos. Tot i que en el fons tots sabem que hem de cuidar del nostre planeta, no tots volem assumir la nostra part de responsabilitat a l’hora de fer-ho i prendre accions.

Avui, 21 d’octubre, es commemora el Dia mundial de l’estalvi energètic. És indubtable que aquest dia s’ha de commemorar, però quan busquem el seu origen trobem molt poca informació sobre com es va originar. Alguns fan referència a la seva instauració l’any 2012 pel Fòrum Energètic Mundial. No obstant això, no tenim gaires detalls sobre com es va gestar i designar precisament aquest dia; el que sí que queda clar és que se celebra cada 21 d’octubre amb la intenció i el ferm compromís de preservar els recursos naturals i poder aconseguir més eficiència energètica.

En tot cas el més important és allò que representa i el que ens ha de motivar i alhora conscienciar del que comporta, ja que la cura del medi ambient és una tasca o inclús gosaria dir que és una obligació que ens correspon assumir a tots, ja que tots vivim en aquest planeta que compartim i crec que tots volem que aquí segueixin les generacions futures, ara bé, sense estalvi energètic el futur és molt incert i per això en matèria de l’estalvi d’energia s’han creat iniciatives com l’Hora del Planeta, que se celebra cada darrer dissabte del mes de març i que consisteix en una apagada elèctrica voluntària d’una hora de durada.

Però el que hem de tenir clar és que les energies es van esgotant, el canvi climàtic ja no és una predicció, sinó una realitat, i si a tot això, a més, ara hem d’afegir la crisi energètica que ens ve a sobre, l’ús racional dels recursos energètics és el camí marcat que hem de seguir.

tracking