Creat:

Actualitzat:

La setmana passada vaig portar Lolipop, el meu border collie, al veterinari per obtenir el seu genotipatge. Andorra vol un banc d’informació sobre l’ADN caní per poder castigar els propietaris de gossos que tenen un comportament incívic. Amb la inflació i la precarietat en augment, es planteja la pregunta si no hi ha prioritats més importants sobre les quals cal concentrar-se per millorar la qualitat de vida de la població. Aquests dies hem après que s’ajorna la regulació dels actius digitals amb finalitat financera, de la mateixa manera que es va retardar fa mesos la llei sobre la producció de marihuana per a ús medical. Donar un marc legal per diversificar l’economia i permetre així la creació de llocs de treball i valor per a Andorra s’ajorna mentre es posa en marxa el cens de gossos.

Aquest reglament relatiu a la identificació i el registre de gossos segons el veterinari que va recuperar la mostra de sang de Lolipop, “requereix massa temps i fallarà sempre que no s’hagi analitzat un mínim del 75% de la població canina. És una completa pèrdua de temps i diners”.

Aquell mateix dia em vaig creuar amb un perillós gos negre, que semblava el mateix Gos dels Baskerville, mentre es llançava a la gola de Lolipop. La propietària em va insultar per no tenir Lolipop amb corretja curta en aquell moment des que estàvem al bosc, com si tots els gossos d’Andorra haguessin de ser castigats pel fet que el seu gos representi un perill de mort per a qualsevol que tingui la desgràcia d’estar a prop de la seva imponent mandíbula. En sentir el meu fort accent francès al parlar català, la dona amigable em va cridar: “Torna a casa! Andorra no necessita gent com tu que ni tan sols sap parlar bé el català.” Bé. Almenys el veritable problema ara estava al descobert: aquest país està canviant ràpidament, molta gent se sent amenaçada a mesura que cada cop més estrangers s’instal·len mentre el cost i la precarietat de la vida s’estan disparant. Com a resultat, els trastorns mentals i el racisme estan en augment. Si us plau, senyors polítics, ocupeu-vos dels problemes reals que té la societat. És urgent.

tracking