Creat:

Actualitzat:

Sembla que la pandèmia s’està apaivagant a Andorra i arreu d’Europa. Amb l’arribada del bon temps aquest virus perd embranzida. Tampoc me la jugaré extraient una teoria sobre les causes i efectes de l’aplanament de les corbes, per dues raons elementals: No sabem amb qui o amb què ens enfrontem i tampoc m’atreveixo a especular sobre un fet científic en el qual no tinc la formació requerida i essent andorrà, exerceixo doncs com a tal.

Els tecnobiòlegs andorrans que assessoren el Govern estan immersos a dissenyar una app que comunicarà amb un servidor informàtic i alhora ens advertirà sobre els individus infectats que ens anirem creuant pel carrer. Segons el líder del projecte, no hi hauria d’haver cap problema sobre un presumpte excés de zel a l’hora de gestionar les dades d’identificació de persones. Suposo que ens jurarà i perjurarà que cap operador encetarà un tractament esbiaixat de la informació emmagatzemada! Cal recordar que la primera opció fou la implantació d’un passaport immunològic, que va ser rebutjat pel seu caràcter invasiu en la intimitat de les persones. Suposo que el xoc brutal amb la Constitució que tots ens hem dotat era massa flagrant. I ara amb aquesta app semblaria que se’ns intenta inocular amb vaselina un pla B més suau. D’entrada he de dir que no cal dissenyar res perquè l’app, com la sopa d’all, ja està inventada i quan escric aquestes ratlles s’està debatent al Palais Bourbon, amb rius de polèmica inclosa, la idoneïtat de posar-la en pràctica a França.

En el vessant econòmic, els nostres dirigents han encarregat un full de ruta a dos Secretaris d’Estat. És un model innovador que trenca amb l’habitual sistema d’encàrrec d’un informe a una megaconsultora que ens vendria fum, a un preu ennuvolat. La comanda m’ha sorprès agradablement i probablement aquest estudi d’àmbit domèstic ens aporti un modus operandi més realista i dimensionat a la nostra escala. A veure!

tracking