Creat:

Actualitzat:

Andorra és un país turístic, i a l’hivern és indubtablement un país de neu. Cada any, quan s’acaba l’estiu, les empreses turístiques, hoteleres, restaurants, centres termolúdics i les autentiques estrelles de l’hivern que són les pistes d’esquí es preparen amb afany i gran dedicació per a l’arribada de l’or blanc.

Totes aquestes empreses formen part d’un engranatge que amb més de 1.400 canons de neu, més de 300 km de pistes i més de 110 remuntadors, que l’any passat en uns 130 dies van ser capaces de vendre més de 2,5 milions de dies d’esquí, i omplir el principat de turistes que pernocten al nostre país i donen sentit a tot l’esforç realitzat per tanta gent perquè quan arribin els turistes, les pistes estiguin impecables, els hotels immaculats, els comerços perfectament estocats i els restaurants amb els seus millors plats a taula. Aquests engranatges que acompanyen l’or blanc és el que converteix Andorra en una de les millors destinacions turístiques d’hivern.

Aquest és un any especial, Andorra acollirà les Finals de la Copa del Món d’esquí alpí amb final a la nova i flamant plataforma esquiable sobre el riu Valira d’Orient, que acollirà els millors esquiadors del món i projectarà el país en el mapa mundial de l’esquí alpí.

Enguany ha estat un any de canvis en l’ordre de l’esquí nacional. Després d’un llarg procés de negociació Gran Valira, en la temporada del seu 15è aniversari, ha anunciat la seva continuïtat per 10 anys més. Vallnord ha estat guardonada amb el quart premi en els darrers 5 anys per part del World Esquí Awards com una de les millors destinacions d’esquí.

La salut i la continuïtat de les nostres pistes d’esquí estan assegurades i això és una gran notícia per al nostre petit país, i també per a tots aquells que ens visiten que saben com de difícil és trobar una oferta com la que els ofereix Andorra, tot un país dedicat a oferir-los una experiència única.

*Vladimir Fernández Armengol, Soci Crowe

tracking