Creat:

Actualitzat:

Ja es veu la llum de l’esperada fi de les obres de remodelació de l’avinguda Meritxell. La celeritat dels treballs és indiscutible, però rapidesa no sempre és sinònim de feina ben feta. Fer les obres amb pocs mesos és una forma de minimitzar les molèsties, però només en el temps.

Anar de pressa ha suposat per als veïns, soroll des de ben d’hora al matí fins ben entrada la nit –caps de setmana inclosos– i algun incident com les fuites d’aigua o els talls de llum. Els comerciants ja quantificaran les repercussions econòmiques un cop acabades les obres, però les afectacions han estat evidents. Els treballs es van iniciar en temporada baixa, però algunes campanyes turístiques s’han vist afectades, com la temporada de rebaixes o l’actual promoció del Cirque du Soleil. Els treballs acabaran ben avançat l’estiu i pocs dies abans de finalitzar la temporada alta. Les empreses constructores han hagut d’anar a buscar personal forà per a cobrir tots els torns. S’ha convidat els treballadors a un esmorzar, però no compensa el sacrifici de treballar els caps de setmana per a complir els terminis. I tots aquests treballadors tindran garantida feina un cop acabades les obres? Finalment, no oblidem que aquesta veloç remodelació s’ha pagat a un preu més elevat, ja que la rapidesa sempre es paga!

Una altra manera de fer les obres hauria pogut ser de forma esglaonada, per trams, aprofitant les temporades baixes de turisme. Si no es fa tot de cop, no hi ha necessitat d’anar a buscar treballadors forans i les empreses de la construcció poden estar con­tractades més temps, repartint les adjudicacions de les obres públiques al llarg de l’any. No caldria treballar fora d’hores ni en cap de setmana, molestant ciutadans i turistes. I tot això a un preu més raonable. Això sí, les obres haurien durat molt més temps.

Però aquesta altra manera d’afrontar la remodelació no deixa de ser, només, una altra manera de fer.

tracking