Les set claus

Amor sense 'happy end'

L’amor neix de la mirada, s’alimenta en el cervell i viu en el cor

Creat:

Actualitzat:

Crush. L’ha vista penjada d’un desplomat. Sota el casc, entre dues trenes, uns ulls que el fan tremolar. –Ah, bella i dolça criatura!– Like. Ell és un gran teòric de l’amor cortès, un neotrobador, i coneix les normes de conducta de les relacions amoroses. Sap que quan es tracta d’estimar, res no és fàcil, i que superat l’amor de lluny, cal apropar-s’hi. Foto peus. Like. Foto paella. Like. Foto ascensor. Like. Ho té clar: l’amor neix de la mirada, s’alimenta en el cervell i viu en el cor. Li envia un privat. –Per res no puc estar d’estimar-la i lloar-la!– Resposta: cara somrient que pica l’ullet i treu la llengua. –Un dolç desig amorós ha pres possessió de mon cor lleial–. Com li dirà? Segons el manual, la dama necessita un pseudònim, i descartat cari, decideix dir-li txurri.

Benching: La txurri no és constant. Hi ha converses eternes, silencis que l’emmalalteixen i cares amb cors que apareixen quan els dies s’han convertit en segles. –Ara em maten llevant-me l’alegria i ara em ressusciten tornant-me el goig–. Pobre neotrobador!

Dating. Es citen en un bar del centre i amb l’alba, quan el rossinyol refila, torna a casa foll d’amor. –L’alba m’és molt dura quan la veig arribar tan aviat–. Seguint el manual, l’infla a cançons, cors, likes i bons dies. –En pensament veig nit i dia el vostre cos estimat i gentil i el bell dolç esguard plaent.

Ghosting. Ja no hi ha cors, imatge de perfil, darrera connexió, ni fotos a Instagram. La txurri ha desaparegut i no ha tingut ni la decència d’enviar-lo a la friends zone, el camp de refugiats dels paios genials.

Està confús. L’amor cortès no en diu res del benching, quan et reserven a la banqueta, bench en anglès, ni del ghosting, quan la persona desapareix com ho faria un ghost, fantasma. A les corts medievals tampoc hi havia friends zone i els like eren penyores. Si els trobadors haguessin composat en anglès, potser ara li seria tot més fàcil.

tracking