Les set claus

Petits grans consellers

El Consell d’infants és, al meu parer, essencial pel seu impacte a llarg termini

Creat:

Actualitzat:

Infància, aquella primera etapa de les nostres vides en la qual absorbim amb major facilitat i rapidesa gran part dels matisos que comencen a dibuixar la nostra essència, a esculpir la nostra personalitat i a construir la nostra persona. Aquella on comencem a impregnar-nos del món. Em fascinen els infants, aquests éssers màgics d’incalculable potencial que mai deixen de sorprendre i tenen la capacitat innata de fer somriure qualsevol persona. La seva naturalitat, espontaneïtat i senzillesa els fan únics.

L’acompanyament al seu creixement aplega diversos àmbits, però no ha estat fins fa poc quan s’ha afegit l’àmbit públic. En aquest sentit, destaco i felicito el projecte Consell d’infants, que de la mà de l’Unicef ha fet de les set parròquies amigues de la infància. És una eina imprescindible per a l’assimilació dels valors i principis de la democràcia. Sensibilitza i consciència els infants de les necessitats comunes i del seu dret com a ciutadans alhora que estimula les seves inquietuds. Més enllà dels seus resultats immediats és, al meu parer, essencial pel seu impacte a llarg termini. És potser una de les accions que permetrà tenir en un futur joves implicats, participatius i compromesos, una de les solucions a la desvinculació actual dels joves. Representa un aprenentatge bidireccional de grans i petits, tot celebrant per davant de tot els drets dels infants.

Concretament a la parròquia d’Escaldes aquest projecte ha permès, entre altres, instal·lar una nova atracció escollida per ells mateixos, confeccionar un escrit adreçat als propietaris de gossos, la creació d’un camí escolar que està en procés, així com la primera diada del Consell d’infants que se celebrarà el proper 10 de juny, amb activitats escollides pel mateix Consell.

Cal sense cap dubte, continuar incentivant la seva participació i seguir acompanyant-los en la presa de decisions en benefici comú. Són el nostre futur.

tracking