Les set claus

Art a la part alta

Escaldes-Engordany segueix fent història, el seu cor batega amb més força que mai

Creat:

Actualitzat:

La creació d’Escaldes-Engordany va ser un fet únic en la història del nostre país; després de la culminació d’un procés llarg i complex que posava el punt final a la reivindicació de molts escaldencs que van saber veure el seu potencial. De fet, va ser bressol de les primeres activitats comercials al país, de l’electrificació i dels primers hotels balnearis amb l’aprofitament de l’aigua termal. La part alta és, per a mi, una de les zones més emblemàtiques de la parròquia. És cert també que és on vaig néixer i créixer, no puc negar que hi ha un sentiment de pertinença inevitable. Però al meu parer, ha sabut créixer en tots els sentits, evolucionar i madurar, tot sent fidel a la seva naturalesa i senzillesa.

Manté la seva imatge rural, amb uns racons únics, que ens permeten endinsar-nos en els seus orígens i la seva vida històrica i cultural. Els seus trets característics ens acompanyen en el camí: els edificis d’arquitectura de granit, els primers hotels balnearis, la fàbrica de llanes... Paral·lelament, ens acompanyen les tradicions com el pessebre vivent, que mai ha restat en l’oblit i ens fa viatjar en el temps.

I és que la part alta es referma com a centre cultural de la parròquia amb la consolidació aquests darrers anys d’instal·lacions amb un caire cultural inequívoc com el Centre d’Art, la biblioteca, l’arxiu històric o l’Art al Roc.

I ara, per culminar aquesta essència eminentment cultural i artística, arriba el Museu Carmen Thyssen Andorra, gran aposta i pas de gegant. Un orgull, ser els escollits i poder acollir un museu d’aquest renom amb l’exposició d’obres d’alt valor artístic al cor de la parròquia.

Un reconeixement a la part alta, el viver de l’evolució, del comerç i de les oportunitats. Una gran notícia per a joves i grans, comerciants, estudiants i artistes. Història, present i futur es fonen en una mateixa zona de la mà d’un dels grans, indiscutible revulsiu i reclam turístic.

tracking