La tribuna

Dia internacional de la solidaritat humana

Per Cooperand amb Llatinoamèrica han passat més de 300 voluntaris

Creat:

Actualitzat:

L’ONU va triar aquesta data pel fet que el 31 d’agost del 1980 es va crear el sindicat polonès Solidarnosc, conegut en català com a Solidaritat, reconegut en l’àmbit mundial per promoure ideals solidaris que van contribuir a la no-violència als països europeus.

El programa dels Objectius de Desenvolupament Sostenible posa al centre la persona i el planeta, descansa sobre els drets humans i està recolzat per una aliança mundial decidida a ajudar les persones a superar la pobresa, la fam i les malalties.

Per l’ONG andorrana Cooperand amb Llatinoamèrica han passat més de 300 voluntaris en els últims 20 anys que portem treballant a primera línia sobre el terreny a Llatinoamèrica en favor de la infància i la dona. Voluntariat andorrà que ha treballat molt dur en llars d’acollida de menors o en barris i/o escoles plenes de famílies molt fràgils i multitud d’infants desatesos i oblidats en la més absoluta marginalitat.

Voluntariat andorrà, des de 21 anys fins a 80, joves, adults i grans, curulls d’expectatives amb l’esperança d’abraçar l’anhelada compassió que brota entre els més petits mancats d’amor, com són els nostres beneficiaris en situació d’abandonament. Menors en situació d’alt risc d’exclusió que no han tingut la sort de néixer en una família present, completa i feliç, i han hagut de sobreviure les pitjors històries de vida. Amb ells ha estat el nostre voluntariat andorrà, compromès, fort, empàtic, resilient, energètic, apassionat, dedicat i consagrat a desenvolupar la millor tasca en favor dels nostres infants. Feina assolida d’una forma extraordinària només pel fet d’obrir la mirada i el cor a un col·lectiu que en la majoria dels casos provoca rebuig i animadversió. Una xacra social molt difícil de combatre.

Un voluntariat andorrà més solidari que mai, que renuncia a unes vacances a la platja per aventurar-se en un món nou, cru, dur i hostil a vegades, ple de inclemències, en què la seguretat és inexistent, la violència regna pels carrers i la gana, la solitud, la misèria i l’abandó són presents a cada racó dels nostres projectes, on tenim posat l’ull des de fa molts anys.

Avui és un dia per celebrar i honrar la tasca de totes les persones solidàries que realitzen tasques desinteressades dirigides a millorar la vida de moltes persones que potser mai es tornaran a trobar però que de ben segur romandran unides tota la vida.

Avui és un dia per sensibilitzar les persones sobre la importància de la solidaritat; per celebrar la nostra unitat en la diversitat; per recordar als governs que han de respectar els seus compromisos; per promoure la solidaritat entre els més petits; un dia per actuar i buscar noves iniciatives per a l’erradicació de la pobresa; un dia per ovacionar i elogiar la solidaritat que tots portem dins i convidar-la a actuar per aconseguir més entesa, solidaritat i adhesió a un món afectat, vulnerable i abatut.

* Carla Riestra, Presidenta de l’ONG Cooperand amb Llatinoamèrica

tracking