La tribuna

8 de maig, Sant Miquel

Patró del poblet de Prats i pelegrinatge a Sant Miquel d’Engolasters

Creat:

Actualitzat:

Dia 8 de maig, festa de Sant Miquel arcàngel, patró del poblet de Prats, i pelegrinatge a Sant Miquel d’Engolasters.

No explicaré gaire en detall la història del retaule d’aquesta capella, ja se n’ha parlat moltes vegades. Va ser venut l’any 1927 per 1.500 pessetes i va anar a parar a Mallorca. Ara, gràcies al MI Govern i a Crèdit Andorrà se n’han recuperat algunes predel·les, de les quals figura una còpia a Sant Miquel.

Aquesta esglesiola era molt visitada temps enrere perquè estava situada al camí ral que anava cap a França. L’arcàngel Sant Miquel és conegut per matar el dimoni i per fer molts miracles, al Mont-Saint-Michel, a la Breta­nya, i en d’altres països, com a Itàlia.

Abans, el vicari de Canillo hi deia missa cada diumenge. Ara, pels volts del 8 de maig, val a dir que Sant Miquel molts el celebren el 29 de setembre, juntament amb Sant Gabriel i Sant Rafael. La porta de l’església d’estil gòtic és l’única d’Andorra amb la volta feta amb pedra tosca.

Explicaré la celebració d’aquest any.

Missa a la tarda celebrada per mossèn Ramon. Molts assistents a la missa, amb la presència de l’honorable cònsol de Canillo i altres consellers, i també s’hi van estrenar els nous consellers generals elegits, el MI Sr. Guillem Casal i Jordi Jordana. La missa es va acabar amb la cantada dels goigs amb el Sr. Simon Duró com a primera veu. Gràcies a tot­hom per la seva assistència.

Després, a l’aparcament, vam tenir la sorpresa de la banda de Canillo, Canillo’s Band Tocant, amb més d’una trentena de músics de nens, jovent i adults tocant les trompetes, trombons, clarinets, saxos i percussió, que ens van delectar amb les seves cançons, dirigides pel Serni Pol i cantades per la Sra. Beatriu Candela. Al final, un gran berenar ofert per l’honorable comú i amb coques fetes per les mestresses de Prats. La meteorologia ens va acompanyar amb un sol esplèndid.

Gràcies a tots els que han fet possible aquesta celebració i que per molts anys perduri.

tracking