La tribuna

'Sí' al parc del Prat Gran

Oposició a la construcció d’una residència universitària en aquest espai

Creat:

Actualitzat:

Mentre esmorzo llegeixo les notícies del Diari d’Andorra i dissabte no és pas cap excepció, l’única diferència és que ho faig una mica més tard i amb més tranquil·litat.

Aquest dissabte, però, llegeixo una notícia que quasi em deixa la magdalena entravessada a mitja gola, sort que amb el te l’acabo de fer baixar.

Llegeixo textualment en aquest rotatiu de data 19 de novembre el següent: “Construir una residència universitària al terreny comunal del Prat Gran és viable… el proper pas, va detallar el mandatari, serà convocar un concurs per adjudicar les obres.”

Em quedo de pedra, una barreja de tristesa i empipament m’assalta, és veritat que fa temps que se senten veus, però no m’imaginava gens que fos quasi un fet acomplert.

Ho comento als meus fills, que ja no tenen edat per anar al parc, a veure què en pensen. Al fill, ja major d’edat, li sap greu també, em recalca amb molta raó que el parc conegut familiarment com el parc de la Volvo és l’únic parc cèntric de la parròquia, fàcil d’accés, amb algunes zones verdes i algun arbre.

Quant a la meva filla adolescent, arrufa el nas, crec que tampoc li ha fet gaire gràcia la notícia, ja no té edat per baixar pel tobogan, però sovint és el punt de trobada d’aquests nois i noies que naveguen encara entre dues aigües.

També penso en els meus alumnes de primària, que any rere any i en el marc del projecte del consell d’infants sempre proposen millores per al parc, és el tema estrella de discussió: que si cal tornar a posar l’skate park, que si un mur d’escalada, que si cal millorar la neteja del bany i un llarg etcètera d’idees.

Ells ho tenen molt clar, són usuaris del parc i saben molt bé què els cal; un d’ells em deia que el parc del Prat Gran és com el Parc Central d’Andorra la Vella a escala laurediana.

No estic pas en contra d’una residència universitària, al contrari, em sembla fantàstic que Sant Julià de Lòria es vulgui posicionar com a parròquia universitària d’Andorra, i si se’n planteja la construcció és que hi deu haver demanda d’estudiants estrangers, si no, no tindria sentit l’obra. Desconec el perfil d’estudiants de la universitat però diria que la gran majoria són d’Andor­ra i de la nostra veïna Seu d’Urgell. Potser hi ha llista d’espera d’estudiants d’altres contrades?

En fi, potser ara sí que caldria la participació ciutadana i recollir l’opinió de tots els lauredians i lauredianes: mantenim el nostre parc del Prat Gran?

La resposta de la majoria, per descomptat, hauria de ser vinculant.

tracking