La tribuna

Resposta a l'escrit del cònsol honorari d'Ucraïna

Creat:

Actualitzat:

En resposta a l’article publicat el 2 de novembre pel Sr. Antoni Zorzano, en què intenta plantejar el tema de les “desaparicions massives de nens ucraïnesos”, deixa la impressió que l’autor està transmetent mecànicament les instruccions dels seus patrocinadors ucraïnesos, sense tenir informació sobre què està passant.

Permeteu-me recordar-li al Sr. Zorzano que els ciutadans d’Ucraïna han estat abandonant el país en massa durant més d’un any. Durant vuit anys, Kíev, ignorant els acords de Minsk, va desfermar un veritable terror contra la població del Donbass, obligant la gent a deixar-ho tot i a abandonar les seves llars. Els ucraïnesos també fugen de problemes econòmics crònics a la recerca d’una vida millor.

Avui Europa s’atribueix el mèrit d’una acció humanitària a gran escala –la recepció de milions d’ucraïnesos–, el que Rússia està fent durant molt de temps. Segons l’Oficina de l’Alt Comissionat de l’ONU per als refugiats a Rússia, més de 2,5 milions de ciutadans d’Ucraïna van arribar aquest any, i els experts de l’ONU no han registrat cap fet del trasllat o retenció forçats.

Insto el Sr. Zorzano que deixi de replicar faules i pari la seva atenció als problemes reals, la font dels quals és el règim actual de Kíev. Un és el flux cap a la circulació il·legal d’armes subministrades generosament i incontroladament a Ucraïna pels països de l’OTAN. I no parlem només d’armes petites, sinó de sistemes portàtils que, si cauen en mans de terroristes, poden suposar una amenaça greu per a l’aviació civil i les infraestruc­tures.

* Narcís Socías, Cònsol honorari de Rússia a Andorra

tracking