La tribuna

El passerell i Viagogo

Viagogo és una empresa de revenda d’entrades i utilitza dades i horaris falsejats

Creat:

Actualitzat:

Una tarda caminant per Barcelona m’atanso als jardins de Pedralbes, on des de fa 10 anys se celebra el festival d’estiu. Entre els artistes convidats hi ha Patti Smith. El concert és el dijous

(el 16 de juny). Al parc no hi ha cap lloc on es pugui comprar entrades.

A l’arribar a casa, M’informo per saber preus i si queden entrades. Entro al primer web on apareixen totes les actuacions del festival, en la recerca feta a Google. El web en qüestió és Viagogo. Els sona el nom?

Hi ha dos passis, un a les 19 hores i l’altre a les 21:30. Agafo les entrades per a dos quarts de vuit pensant que després ens quedarem al village per sopar alguna cosa. La veritat és que el festival està molt ben muntat, l’aforament és limitat i l’entorn tot un encert.

Quan m’envien les entrades veig alguna cosa que no encaixa. En primer lloc, l’horari del concert no coincideix amb el que havia escollit. A les entrades hi posa que el concert és a les 21.30. I tinc molt clar que vaig escollir el de les 19.00. També em sorprèn el preu. Vaig pagar uns cent euros per cadascuna i al tiquet el que consta és setanta. Penso que m’han estafat i que ens quedarem sense concert.

Per veure què ha passat torno a entrar a Google, i ara sí, m’adono que a la tercera entrada surt al web oficial del festival de Pedralbes, amb una petita nota que diu textualment: “Que no t'enganyin! Compra exclusivament les teves entrades en aquest web i en els punts de venda oficials (Vigila amb Viagogo o Stubhub, no són webs oficials)”.

Ostres! He fet el passerell i m’he d’empassar les entrades dels Viagogo del nassos. Espero i desitjo que, almenys quan arribi el moment, pugui accedir als jardins de Pedralbes i al festival, però llegida l’advertència no ho tinc gaire clar. Deuran ser falses?

En qualsevol cas resulta lamentable que, per molt que paguin, un web no oficial estigui per davant del web oficial al cercador. És veritat que hi ha la petita abreviació (Ad), però no sembla suficient, sobretot quan surt, en primer lloc, perfectament desglossada amb seccions: Comprar entrades / Veure el festival / Totes les actuacions /Reserva avui.

Tampoc sembla gaire normal que els impresentables de Viaogogo et posin més actuacions i horaris dels que hi ha (ho he comprovat i ho fan amb altres artistes i festivals) venent entrades a hores que no existeixen. Lamentable.

Almenys, el dia en qüestió, quan passem el control de les entrades, accedim sense cap problema al festival. Tinguis l’edat que tinguis, sempre s’aprèn alguna cosa. En qualsevol cas, Viagogo és una empresa de revenda d’entrades i utilitza dades i horaris falsejats per aconseguir el seu objectiu.

El concert de la Patti Smith, pura energia. Qualsevol dia d’aquest els l’explico.

tracking