Creat:

Actualitzat:

Després de més de dos anys de confinament, l’església de l’arcàngel Sant Miquel de Prats torna a obrir les portes el 8 de maig, festa d’aquest sant patró.

Com als anys anteriors a la pandèmia, hi haurà missa, a dos quarts de sis de la tarda, cantada dels goigs i un berenar amb coques fetes per les mestresses de Prats i altres vitualles ofertes per l’honorable comú de Canillo.

Tothom coneix aquesta església situada al poble de Prats, al camí ral que anava cap a França. L’església podria estar construïda entre els segles XII i XIII. Antigament hi havia un porxo al davant que servia d’aixopluc as vianants i més tard quan hi va haver la carretera algun pastor hi tancava el seu ramat.

Més endavant és va treure i ara es pot admirar la porta d’estil gòtic amb dos arcs fets de pedra tosca. És l’única porta d’Andorra d’aquest estil. L’altar interior ha tingut molta moguda. El retaule era molt semblant al de Sant Joan de Caselles. Mossèn Cinto Verdaguer al seu viatge per Andorra va dir que eren cosins germans. Aquest retaule, bastant deteriorat, va ser venut l’any 1926 pel capellà de Canillo mossèn Cortés, per 15.000 pessetes, a un tal Josep Bartolet. Després de molts viatges, va arribar a Mallorca a la família March. Vuitanta anys després el Govern d’Andorra i Crèdit Andorrà van recuperar algunes predel·les de les quals hi ha una còpia a l’església de Prats. El llibre El retaule de Sant Miquel de Prats, editat per Crèdit Andorrà i el Govern d’Andorra, explica molt bé tot aquest viatge de sortida i tornada. Ara al nou altar només queda el sant matant el dimoni.

Després de la cerimònia religiosa tindrà lloc la inauguració d’un nou aparcament i un parc infantil, obra del comú de Canillo. I, finalment, felicitats a tots els Miquels i Miquelets!

tracking