La tribuna

Una hora gratuïta d'aparcament per als residents, com fins ara

Lamentem la campanya de politització i desinformació promoguda pel PS

Creat:

Actualitzat:

A ningú se li escapa que els problemes de trànsit creixen. A Andorra la Vella treballem incansablement per intentar minimitzar l’ús del cotxe i apostem per la sostenibilitat, perquè hi creiem. En els darrers anys hem tirat endavant polítiques per fer una parròquia per a les persones fomentant, d’una banda, les zones per a vianants, els espais de passeig i els hàbits saludables i, de l’altra, el transport públic a un preu pràcticament gratuït (0,10 euros). Ara fem un pas més enllà revisant la política d’aparcaments.

El comú ha actualitzat les tarifes dels aparcaments públics d’Andorra la Vella equiparant-los a la resta de parròquies. L’eliminació de la primera mitja hora gratuïta amb el tiquet ordinari pretén reduir el nombre de vehicles que circulen pels carrers desplaçant-se de pàrquing a pàrquing aprofitant els espais de gratuïtat. En canvi, mantenint l’hora gratuïta per als residents del país (totes aquelles persones titulars d’un vehicle poden demanar la targeta PK) i preus econòmics (aparcar dues hores costa 0,80 euros), es fomenta que les persones aparquin, facin les seves gestions i recuperin el vehicle quan calgui. Ben aviat, a més, posarem en marxa una prova pilot per aparcar a l’avinguda Santa Coloma en un pàrquing dissuasiu a un preu molt barat per contribuir a descongestionar el trànsit del centre. Són petites accions que hem de provar per millorar la qualitat de vida dels ciutadans i la mobilitat.

Fomentar des del PS una campanya de recollida de signatures és un acte legítim, de ben segur, però no és seriós que la minoria comunal vulgui obtenir suports per recuperar una mitja hora gratuïta que no només no s’ha eliminat, sinó que el que es manté és tota una hora gratuïta (igual que fins ara, no canvia res). Fer soroll no vol dir tenir la raó. No és lícit, al nostre entendre, desinformar i pretendre fer creure que els ciutadans perden drets, quan no és així. Tots els residents del país poden obtenir, com fins ara, la targeta PK. Diem tots, i no només els ciutadans d’Andorra la Vella, perquè som conscients que som la capital administrativa i comercial del país i volem afavorir que els aparcaments públics donin servei a la gent del país que ve a treballar, comprar i fer gestions a la capital.

Abraham Lincoln venia a dir que és possible enganyar uns quants sempre, que és possible enganyar a tots un temps, però no és possible enganyar a tots sempre. L’oportunisme polític dels consellers del PS a la minoria comunal amb aquest afer ha traspassat els límits de l’ètica. En primer lloc, perquè al Consell de Comú en què es van aprovar els preus públics es van abstenir i no van fer constar el seu pretès desencís amb la nova política d’aparcaments (que, insisteixo, no afecta per a res la butxaca dels nostres ciutadans). I el que per a mi és més important, la minoria no només coneixia perfectament el canvi perquè se’ls va informar amb total transparència abans del ple, sinó que ens van expressar que veien bé la nova política d’aparcaments. Lluny d’això, ara pretenen fer bandera d’una causa que no té raó de ser.

Al comú d’Andorra la Vella creiem en la sostenibilitat i en l’aposta per fomentar que la gent camini, intenti reduir l’ús del vehicle privat i utilitzi el transport públic. Seguirem treballant de manera incansable perquè creiem en una parròquia que aporti cada dia més qualitat de vida als nostres ciutadans.

* Conxita Marsol, Cònsol major d’Andorra la Vella

tracking