La tribuna

Crida humanitària per als infants

Unicef ha llençat per al 2022 una petició rècord de 8.300 milions d’euros

Creat:

Actualitzat:

Unicef ha llençat per al 2022 una crida rècord de 9.400 milions de dòlars (8.300 milions d’euros al canvi), en recursos d’emergència per arribar a més de 327 milions de persones –incloent 177 milions d’infants– afectades per les crisis humanitàries i la pandèmia Covid-19 a tot el món. L’aportació és un 31% superior a la de l’any passat, ja que les necessitats humanitàries continuen creixent.

“Milions d’infants de tot el món estan patint els impactes del conflicte, els esdeveniments climàtics extrems i la crisi climàtica”, va dir la directora executiva d’Unicef, Henrietta Fore. “A mesura que la pandèmia Covid-19 s’acosta al seu tercer any, la difícil situació d’aquests infants s’agreuja encara més amb economies devastades, amb pobresa i desigualtat creixents. Com sempre, els infants que ja viuen en crisis són els més afectats. Necessiten ajuda urgent.”

La crida, repartida en 52 projectes diferents, inclou 2 mil milions de dòlars per a la resposta d’Unicef a l’Afganistan, on 13 milions d’infants necessiten ajuda humanitària urgent. Entre ells hi ha un milió d’infants que s’enfronten a una greu desnutrició en un moment en què el sistema sanitari està a punt de col·lapsar. L’aportació a l’Afganistan és la més gran d’Unicef en els seus 75 anys d’història.

Es destinaran 933 milions de dòlars addicionals al programa d’acceleració d’eines Covid-19 (ACT-A), un esforç global per accelerar el desenvolupament, la producció i l’accés equitatiu a les proves Covid-19, tractaments i vacunes. A mesura que la pandèmia continua retardant l’educació, la salut, la nutrició i el benestar dels infants a tot el món, proporcionar les eines per controlar-la requereix un suport urgent.

Unicef també necessitarà 909 milions de dòlars per a la crisi de refugiats de Síria, uns altres 334 milions de dòlars per a la crisi dins de Síria, 484 milions de dòlars per a la resposta al Iemen, i més de 356 milions de dòlars per a programes a la República Democràtica del Congo.

A Etiòpia, on 15,6 milions d’infants necessiten ajuda humanitària i on la lluita brutal va desplaçar centenars de milers d’infants en el nord, Unicef necessitarà 351 milions de dòlars per als seus programes per salvar vides.

La crida al finançament d’enguany, la major de la història d’Unicef, també arriba a mesura que els conflictes que s’estan intensificant han empès milions d’infants més i les seves comunitats a les situacions més extremes. Els atacs contra els infants que viuen en països en conflicte, inclosos els atacs a infraestructures civils crítiques per a la seva supervivència, continuen a un ritme alarmant. Prop de 24.000 atacs greus contra nens i nenes van ser confirmats l’any passat, a 72 atacs al dia.

El canvi climàtic està empitjorant l’escala i la intensitat de les emergències. El nombre de catàstrofes relacionades amb el clima s’ha triplicat en els últims 30 anys. Avui, més de 400 milions d’infants viuen en zones d’alta o extremadament alta vulnerabilitat d’accés a l’aigua.

Així doncs, necessitem donar, a nivell mundial, una resposta proporcional a la magnitud de la crisi. No podem continuar presenciant una flagrant indiferència pels drets dels infants en conflicte i una falta de responsabilitat per als responsables d’atacs greus.

Ens cal millorar el nivell de finançament, anar més enllà del 49% que vàrem aconseguir de la crida de 2021. Necessitem l’ajuda de tots per respondre, sabent que Unicef disposa de personal i equips preparats per enfrontar-se a aquestes situacions, que té el suport continuat dels nostres socis mundials i nacionals, i que gràcies a les innovacions fetes en el camp humanitari, és possible arribar on mai s’havia arribat abans, com s’està fent amb la iniciativa Covax.

Per això, des del comitè d’Andorra per l’Unicef, creiem, amb la mateixa fermesa que fa 75 anys, que podem garantir a la pròxima generació d’infants una vida millor que la que van tenir els seus pares. Uniu-vos a nosaltres per a aconseguir aquesta ambició per a cada infant. Necessitem finançament a temps, previsible i flexible, per salvar vides infantils, preservar la seva dignitat i protegir el seu futur.

tracking