Creat:

Actualitzat:

Dubto que el tema de fons sigui que una dona (o un home: traieu-nos la bena woke, que a OnlyFans també hi surten nois) vulgui vendre fotografies i vídeos eròtics de si mateixa, sempre que sigui major d’edat i sigui plenament conscient que aquest material perdurarà a la xarxa per sempre.

L’escàndol recentment relacionat amb el “mànager” de “models” –cal posar entre cometes les dues paraules, ja que el personatge no és cap mànager i les noies no són models–, ha sacsejat la nostra comunitat, però no tant per qüestions ètiques com més aviat estètiques. El reportatge de La Sexta simplement ens ha ofert una visió crua d’una realitat d’Andorra, una que no volem veure, sense cap embolcall.

Si s’ha posat als últims anys la catifa vermella a youtubers i streamers de tota mena, la qual cosa ha provocat un efecte crida, no podem ser tan ximples de pensar que només vindrien creadors i realitzadors que farien d’Andorra una mena de Hollywood 3.0.

Però, tornant al tema OnlyFans, les sospites no van errades: el negoci de la pornografia té una vinculació directa amb la prostitució i de vegades també amb drogues i tràfic de persones; negar-ho seria ingenu. Així i tot, hem d’acceptar que aquest fenomen no és casual i ha estat alimentat per diversos actors, incloent-hi part de l’Administració, advocats i assessors fiscals, entre altres, alguns tan compromesos amb el país que fins i tot han creat estratègies per evadir impostos en la creació d’aquestes pseudoempreses.

Com a ciutadà i pare, em preocupa molt més la influència que aquest fenomen pot tenir sobre la joventut, que s’enfronta a una realitat incerta pel que fa al futur econòmic, laboral i social, que els 15 minuts de fama del personatge. Aquests suposats “gurus” que fan servir Instagram o TikTok com a talaia representen cants de sirena 24/7 per a un jovent al qual prometen popularitat i diners fàcils, minvant la importància de l’esforç i fins i tot depreciant el valor de l’educació i la meritocràcia. L’Administració encara té l’oportunitat de rectificar els errors i evitar problemes més grans en el futur. L’afer OnlyFans pot servir com a punt d’inflexió per preservar la reputació d’Andorra, que últimament ha estat injustament tocada per diversos temes. Tot depèn de la voluntat política de canviar les coses.

tracking